YouTube objavio popis najboljih telefona za gledanje videa

YouTubeova lista najboljih mobitela sastoji se od najskupljih uređaja svijeta. Izuzev iPhone-a.

Samsung se u najavi svog novog mobitela Note 9, pohvalio da je njihov novi uređaj “najbolji YouTube mobitel” za 2019. godinu.

Međutim, to priznanje si nisu dali sami već je Note 9 uistinu na čelu nedavno objavljene YouTubeove liste najboljih telefona za gledanje sadržaja na toj platformi.

Lista se sadrži od niza uređaja koji će vam omogućiti potpuno uživanje u sadržaju, što znači da mobiteli s te liste pokrivaju sve opcije koje nudi YouTube – mogućnost gledanja sadržaja snimanog u perspektivi od 360 stupnjeva, mogućnost gledanja 4K videa, podržavanje kodeka nove generacije, pouzdanu DRM tehnologiju itd.

Na listi se za sada nalazi samo 18 uređajameđu kojima su Pixel 2 XL, OnePlus 6, HTC U12 Plus i prije spomenuti Note 9.

Na žalost ljubitelja Applea, na listi nema nijednog iPhonea –  što bi možda mogli protumačiti činjenicom što su YouTube, Google i Android svi dio jedne kompanije no glavni je razlog što Appleovi uređaji ne podržavaju VP9 kodek koji je razvio Google te se preko Safarija ne mogu gledati sadržaji u 4K kvaliteti.

YouTubeova lista vjerojatno neće igrati veliki faktor kod kupaca, ali biti na listi svakako je dobar marketing za proizvođače, javlja Zimo.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...