Za frekvenciju 97,2 MHz u Zadru, ponudu za koncesiju dala samo naša Kuća

Jučer su u prostorijama Agencije za elektroničke medije od strane Vijeća za elektroničke medije otvorene pristigle ponude za obnovu postojećih koncesija, ali i za tri nove – one za Zadar, Osijek i Dubrovnik.

Koncesija za Zadar i to za nekadašnju frekvenciju Donat FM-a i radija Centar dodjeljuje se na rok od deset godina, a jedini ponuđač naša je medijska Kuća, odnosno tvrtka nakladnik Antenna d.o.o.

U gradu Ploče, općini Okučani, Otočcu, Koprivnici, Belom Manastiru, Svetoj Nedelji, Slunju i Bjelovaru – radi se samo o obnovi koncesija. Dosadašnja praksa je pokazala da VEM najčešće produžuje koncesije već postojećim radijskim postajama koje su ih i prethodno dobile.

No, ipak, do sada je bio samo jedan slučaj – da je novi igrač dobio koncesiju, umjesto da je ona produžena dotadašnjem korisniku.

Slučajevi za koncesije za koju trenutno ne postoji nakladnik, dakle za one nove, kakav slučaj imamo i u Zadru, u pravilu bivaju dodijeljeni jedinom ponuđaču uz uvjet da je isti zadovoljio sve uvjete natječaja.

U razgovoru s vlasnikom medijske Kuće Antena Zadar doznali smo kakav nas program očekuje od jeseni na 97,2 MHz, ali i nešto više o samom radijskom programu i njegovoj ponudi.

Vrlo je važno cijeloj situaciji pristupiti na način kako naša Kuća već neko vrijeme ima koncesiju i dopuštenje za kabelsko, internetsko i satelitsko emitiranje te se program našeg radija već sada čuje kako u cijelom svijetu tako i putem kabelskih ponuda velikog broja IPTV operatora diljem Europe, ali i Australije i SAD-a, govori nam Franko Pavić, vlasnik i direktor Antene Zadar.

Program je trenutno koncipiran iskljčivo od glazbe i informativnog programa koji naša Kuća kao članica preuzima od Radio mreže. Tijekom travnja, svibnja i lipnja proizvodili smo vlastite vijesti na svaki puni sat, no to je više bilo radi uhodavanja dijela ekipe i tehnike, doznajemo od našeg sugovornika.

U najavi Antena Zadar za početak emitiranja najavljuje programsku shemu koja će različitim skupinama ponuditi različite sadržaje, uz dakako vrhunsku glazbu koja će biti pomno birana i planirana. Tako će na 97,2 MHz sadržaj za sebe pronaći najmlađi slušatelji za koje je namijenjena emisija “Tintilinić”, otočani u emisiji “Otočni sabor”, pripadnici manjinskih zajednica u emisiji “Etnix”, ljubitelji alternativne scene u emisiji “ZdAlter”…

Naglasak svakako zbog naše pozicije na tržištu stavljamo na informativni program te onaj servisni dio koji će se svakih pola sata emitirati uživo iz našeg studija, ali i na emisije poput “Antena Sport” ili večernju informativnu emisiju “Antena Danas” koja će biti novost na zadarskom radijskom tržištu, dodaje Pavić.

Hoće li se na 97,2 MHz uskoro začuti neka poznata imena ili će ekipa biti sastavljena od novih snaga još nećemo otkriti, no uvjeravamo vas kako će Antena Zadar na FM-u uzeti značajan dio tržišta a voditelji i producenti koji će sudjelovati u realizaciji i kreiranju programa vrlo će brzo postati stalni suputnici vaših užurbanih života.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...