Za namjerno izazvane prometne nesreće u ovoj zemlji mogli bi ostati bez – glave!

Bangladeška vlada u ponedjeljak je predložila smrtnu kaznu za “namjerno izazvane” prometne nesreće sa smrtnom posljedicom kako bi umirila prosvjede protiv cestovne nesigurnosti koji traju više od tjedan dana dok su se u novim prosvjedima sukobili studenti i policija, javljaju agencije.

Ministar pravosuđa Anisul Huq izjavio je za AFP da je vlada odobrila zakon kojim se uvodi smrtna kazna “ako se istragom dokaže da je smrt u prometnoj nesreći namjerno izazvana”.

Ta izjava dolazi nakon prosvjeda koji se ovih dana održavaju diljem zemlje nakon smrti dvoje mladih na koje je naletio autobus koji je prebrzo vozio, objavio je AFP.

Policija je suzavcem i palicama pokušala u ponedjeljak rastjerati studente u Dhaki koji traže veću cestovnu sigurnost, javlja agencija dpa.

Srednjoškolci i studenti su u Dhaki i u drugim dijelovima Bangladeša zaustavljali vozače kako bi provjerili njihove vozačke i prometne dozvole.

Studentski prosvjed koji je u ponedjeljak ušao u deveti dan, ozbiljno je poremetio promet u Dhaki i u drugim gradovima.

Nije rijetkost da se u Bangladešu vozi bez valjane dozvole. Po podatcima policije, oko 3.000 ljudi gine svake godine u automobilskim nesrećama u toj zemlji. Privatna organizacija je objavila podatak o 7.397 poginulih prošle godine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...