Za Zadar potpisao Amerikanac Grant, Longin: “On je novi organizator igre”

Malcolm Grant, 30-godišnji Amerikanac koji igra na poziciji organizatora igre, novo je pojačanje KK Zadar. Iskusni Amerikanac prošlu sezonu je proveo u redovima litavskog Nevežisa i kazahstanske Astane gdje je u prosjeku bilježio učinak od 11,5 koševa i 2,5 asistencije po susretu u regionalnoj VTB ligi.

Grant je sveučilišnu karijeru započeo na Villanovi, da bi se nakon jedne sezone prebacio na Miami gdje je nastupao do 2012. godine. Košarkaški put nastavio je u Europi, potpisavši za ciparski APOEL. Potom je četiri sezone proveo u Australiji i Kanadi, da bi se vratio na stari kontinent gdje je nosio dres švedskog kluba BC Lulea i slovenskog Tajfuna. Sa Zadrom je potpisao jednogodišnji ugovor.

“Riječ je o iskusnom igraču, organizatoru igre koji je ujedno i vrlo dobar šuter. U napadu je kreativan, a ne boji se preuzeti odgovornost kada se lomi utakmica. Podjednako je dobar i u obrani te svakako očekujem da bude jedan od nositelja igre naše momčadi u narednoj sezoni”, naglasio je sportski direktor Zadra Branimir Longin.

Momčad za sljedeću sezonu sada je već gotovo sastavljena jer su pod ugovorom Bašić, Božić, Brzoja, Erslan, Grant, Krajina, Little, Marić, Planinić, Špralja, Vuković i Tomas, a očekuje se i pojačanje na poziciji centra.

Okupljanje momčadi i početak priprema zakazano je za četvrtak 16. kolovoza.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...