Zadranka Tihana Lazović: “Nakon komentara o Thompsonu jako sam se prepala, ali šutjeti ne mogu i ne želim”

‘Šutnja je srebro’, napisala je glumica Lana Barić prije nekoliko dana na svom Facebook profilu, kad je objavila novu naslovnu fotografiju na kojoj zajedno s kolegicom Tihanom Lazović pozira s letkom na kojem piše ‘Šuti’, pri čemu su im objema usta zalijepljena crnom trakom.

Reklamna dosjetka iz 2013. godine za istoimeni film u kojem su glumile, ovih im je dana poslužila kao sjajna ilustracija onoga što im se događa nakon što su se drznule komentirati Thompsonovo prisutsvo u autobusu ‘srebrenih’ nogometaša i njegov nastup na zagrebačkom dočeku.

Lana Barić, Tihana Lazović, Nataša Janjić i Jelena Veljača nisu jedine koje su se ovih dana uključile u raspravu o tome je li Marku Perkoviću Thompsonu, s obzirom na ideološku pozadinu njegovih pjesama, bilo mjesto na ‘narodnom’ dočeku hrvatskih reprezentativaca.

– Sad već nekoliko godina kad izjavim ili objavim nešto što nije unutar zadanog domoljubnog okvira dobivam poruke različitih prijetećih sadržaja, grozne fotografije s porukama, nepismene komentare, tako da mi ovo nije veliko iznenađenje, ali ne mogu reći da sam potpuno imuna. Realno, kako biti imun na toliku količinu surovosti i mržnje? I bez obzira što mi je sve jasno, opet te štrecne ta količina agresije koja zapravo ocrtava jasnu energetsku sliku postjugoslavenskih prostora – rezonira Lana Barić.

I Tihana Lazović za Novosti kaže da je već dobivala prijetnje nakon što je snimila film ‘Zvizdan’, no potvrđuje da ju je sve to rastužilo i prestrašilo.

– Napisala sam bezazlen i ustvari glup komentar i potpuno me iznenadilo da je netko smatrao vrijednim to objaviti. Da sam barem napisala nešto pametno, kao Lana, iza čijih riječi u potpunosti stojim. Zapravo sam se jako prepala i zaključila da je najbolje da šutim, no ja to ne mogu i ne želim – kaže Lazović za Novosti, koja je u svom komentaru napisala tek: ‘Ma kad je već morao pjevati, makar da sluha ima.’

Barić je pak napisala: ‘Šteta. Malo je falilo da pobijedimo i u dočeku, ali protivnik je bio jači.’ Bilo je to dovoljno da ih pojedini mediji okarakteriziraju kao ‘razbješnjele glumice’ i tako foteljaške domoljube s viškom vremena inspiriraju na ispisivanje uvredljivih poruka.

Komentar Lazović bio je: – Ma kad je već morao pjevati, makar da sluha ima!, a Jelena Veljača je dodala: “Ja sam malo u šoku koliko je on off tune”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...