Vučetić pred jesensko zasjedanje Sabora: “U ovoj patologiji moram pružati otpor”

Uskoro počinje jesensko zasjedanje Sabora, a u klupe će nakon preslagivanja i napuštanja klubova sjesti čak 15 nezavisnih zastupnika. Jedan od njih je bivši član MOST-ovog kluba Marko Vučetić. On je za N1 rekaomarko vučetić

saborda namjerava ostati oporbeni zatupnik.

“Ja ću ostati kao nezavisni zastupnik, uvijek u oporbi. Bio sam oporbeni zastupnik i u klubu MOST-a, bio sam u konfliktu s nekim njihovim stavovima. Vrlo je bitno pogledati kakva je konstitucija nezavisnih zastupnika. Nisu uši svi u Sabor kao nezavisni zastupnici, neki su istupili iz stranaka”, rekao je Vučetić.

Dodao je da je razgovarao s nezavisnim kolegama, ali da je tražio da eventualni novi klub funkcionira do kraja ovog saziva Sabora:” Klub ne smije biti paravan do ostvarivanja njihovih stranačkih ambicija”.

Dodaje kako Hrvatska ima ozbiljan društveni problem. “Postali smo zatočenici disfunkcionalnih institucija, ali iznimno dobro funkcionalnih stranaka, koje ne čine dobro za društvo nego za vlastite članove. Koalicija koja funkcionira po stranačkom modelu radi na principu da se ostvari nešto dobro za stranke, a ne za građane i javnost”, rekao je Vučetić.

“Meni je jasno da ja kao pojedinac ne mogu na adekvatan način predstavljati javnost, ali u ovoj patologiji ne postoji drugačiji način nego otpor. Ja se nalazim u otporu kontinuiteta političke patologije u posljednjih 25 godina” , poručio je Vučetić dodavši da je snaga individualca u njegovoj poziciji to da motivira druge na političko aktiviranje.

“Prema kontaktima koje imam na pragu je nastanak neke nove snage, nadam se da ta snaga neće biti snaga izdaje. Nadam se da ću biti onaj koji će otvoriti vrata da takva snaga nastane, ali nemam nekih želja sudjelovati u političkom životu, pogotovo ne ovog parlamenta. Sabor je postao kulisa osobama koje se javljaju na talogu svega negativnog u strankama, poručio je zastupnik.

Komentirao je stanje u SDP-u, rekavši da u SDP-u postoji kriza ideologije i da se bave sobom umjesto radnicima. Rekao je i da je Darko Milinović na simboličkoj razini napravio uslugu HDZ-u jer se sada u toj stranci prikazuju kao reformatori društva, što je po njemu duboko pogrešna slika.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...