Ako ovaj ručak želite podgrijati za večeru – nemojte, možete se otrovati!

Ako ste za ručak uživali u jednoj od bezbroj kombinacija raznoraznih dodataka koji se izvrsno sljubljuju s rižom, te ste ju odlučili do večere ostaviti u hladnjaku, korak koji ste predvidjeli da će vam biti sljedeći mogao bi vas skupo stajati.

Naime, prema znanstvenim istraživanjima podgrijavanje riže koja je prije toga bila spremljena u hladnjaku nešto je što nikako ne bi trebali raditi. Ako to ipak odlučite – prijeti vam bakterija koja može izazvati teško trovanje želudca.

Prema Američkoj zdravstvenoj službi riža se smije podgrijavati samo jednom nakon kuhanja a do konzumacije mora biti topla. Uzročnik “lošeg rižota” je bakterija Bacillus cerus koja uzrokuje simptome poput povraćanja, proljeva i mučnine a traju od jednog do nekoliko dana.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...