OPREZA NIKAD DOVOLJNO

Ako ovaj ručak želite podgrijati za večeru – nemojte, možete se otrovati!

Arhiva AZD/Ilustracija

Ako ste za ručak uživali u jednoj od bezbroj kombinacija raznoraznih dodataka koji se izvrsno sljubljuju s rižom, te ste ju odlučili do večere ostaviti u hladnjaku, korak koji ste predvidjeli da će vam biti sljedeći mogao bi vas skupo stajati.

Naime, prema znanstvenim istraživanjima podgrijavanje riže koja je prije toga bila spremljena u hladnjaku nešto je što nikako ne bi trebali raditi. Ako to ipak odlučite – prijeti vam bakterija koja može izazvati teško trovanje želudca.

Prema Američkoj zdravstvenoj službi riža se smije podgrijavati samo jednom nakon kuhanja a do konzumacije mora biti topla. Uzročnik “lošeg rižota” je bakterija Bacillus cerus koja uzrokuje simptome poput povraćanja, proljeva i mučnine a traju od jednog do nekoliko dana.

Ostavi komentar koristeći Facebook

Tagovi:


 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar