Botić seli u Županiju: “Ovdje se zakon izigrava na najjednostavnije načine”

Vijećnici Akcije mladih danas su održali konferenciju za medije. Marijana Botić se seli u Županijsku skupštinu, a Kristijan Kotlar u Gradsko vijeće.

Dolazi do preslagivanja naših vijećnika. Marijana seli u Županiju, a Kristijan seli u Grad. To smo napravili zbog našeg efikasnijeg djelovanja. Kristijan je po habitusu bliži Gradu, a Marijana nam je potrebna tu zbog svojih stručnih kvaliteta i znanja o koncesijama i pomorskom dobru, a i sami vidite što se događa u Županiji, rekao je Marko Pupić-Bakrač.

Mi želimo učiniti javnosti vidljivijim sve što se događa pod krinkom, a događa se tobože po zakonu. Baš ovdje u Županiji u zadnje vrijeme vidimo da je prisutno formalno pridržavanje zakonu koji se izigrava na najjednostavnije načine. Prošlu sjednicu nisu moje kolege obavijestili da se sjednica nastavlja. Ja sam jedan malo štreberskiji tip, premda su moje metode možda malo manje vidljivije, ali potpuno podržavam rad svojih kolega od početka zato što je već svima jasno da je ovo izigravanje zakona. Neki totalitarni režimi su se pozivali na zakone. Dakle, ovo što trenutno radi vladajući HDZ, to je doista pozivanje na zakone, a potpuno njihovo nepridržavanje. Zato se vraćam u Županiju. Naše preslagivanje će biti po potrebi, može nas se očekivati svugdje, javnost je već počela percipirati da smo mi jedan glas pobune koji ukazuje na probleme, a kako će se oni rješavati ovisi o ljudima, rekla je Marjana Botić.

Naša majica je poruka sama po sebi. Naša uloga je da podignemo svjesnost ljudi.  Ja samo mogu reći – ovog čovjeka ste izabrali za župana, dodao je Pupić-Bakrač, objašnjavajući majice s likovima Božidara Longina, Zdenka Zrilića te Zvonimira Nižića “Grofa”.

Smatram da će rošada među vijećnicima doprinijeti efikasnosti. Marjana dobro poznaje koncesije i upoznata je sa životom otočana. Ja sam rođen u gradu, živim u gradu i predsjednik sam MO Ričine tako da ću više doprinosa dati u Gradskom vijeću nego u Županijskoj skupštini, rekao je Kristijan Kotlar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...