Bubnjar napisao pismo Mamiću u kojem mu se zahvaljuje za svjetsko srebro Hrvatske

“Poštovani i dragi Zdravko, ovim putem Vam u svoje ime i u ime NK Škabrnja 91 želim izraziti podršku i zahvalnost na svemu što ste učinili za hrvatski nogomet.

Ništa veliko se u životu ne događa slučajno, pa tako ni uspjeh naše reprezentacije na SP-u u Rusiji.

Svi dobronamjerni i istinoljubivi ljudi svjesni su da ste vi među najzaslužnijim ljudima za svjetsko srebro naše reprezentacije.”

Tako počinje pismo kojim se Nediljko Bubnjar, predsjednik spomenutog kluba i već treći mandat HDZ-ov načelnik Općine Škabrnja, Mamiću “preporuča” za suradnju s Dinamom, klubom iz kojeg je Mamić “otišao”.

U nastavku Bubnjar ističe da je navijač Hajduka, ali razočaran modelom narodnog Hajduka i ustrojem po kojem je klub postao navijački, te odnosom navijača Hajduka prema Mamiću.

“Pun sam nelagode što ste doživljavali od sljedbe koja je uzurpirala naš veliki hrvatski klub Hajduk. Nadam se i priželjkujem u skorijoj budućnosti kako će Poljud skandirati Vaše ime i prezime i tim činom se iskupiti za sve uvrede, laži i nepravde koje ste doživjeli.”

Bubnjar je osnovao Škabrnju 91 nakon što je dotadašnji NK Škabrnja ugašen zbog duga, iako je funkcionirao čak i tijekom rata i okupacije mjesta.

Delegat na izbornoj skupštini HNS-a i predsjednik kluba koji je naslijedio ugašeni klub

Prvi čovjek Škabrnje i tamošnjeg nogometa na zadnjoj izbornoj skupštini HNS-a bio je delegat u ime Nogometnog saveza Zadarske županije, piše Index.hr.

Ljubitelji nogometa u tom kraju upravo u Bubnjarovim dobrim vezama u HNS-u vide razlog zašto je novoosnovani klub iz Škabrnje u prvoj županijskoj ligi naslijedio onaj koji je ugašen. Naime, nakon što je NK Škabrnja ugašen, novi klub trebao je početi natjecanje iz najnižeg ranga. Umjesto toga, Škabrnja 91 samo je naslijedila mjesto ugašenog kluba u prvoj županijskoj ligi.

Općina Škabrnja nema novca za vrtić, za školstvo je izdvojila 345 kuna, a za nogometni klub 183 tisuće kuna

Općina Škabrnja inače je prošle godine za školstvo izdvojila 345 kuna, dok je lokalni nogometni klub dobio više od 183 tisuće kuna. Načelnik je pravdao ove troškove ambicijom za ulazak u Treću hrvatsku nogometnu ligu.

Inače, Općina Škabrnja od početka 2016. ovršena je u iznosu od 800 tisuća kuna te radi s puno poteškoća. Ne može redovito plaćati vodu, struju, telefon i obveze prema dječjem vrtiću.

“Ja se zakona ne držim slijepo”: Načelnik nakon nalaza revizije da su on i njegova zamjenica ilegalno uzeli više od 790 tisuća kuna s računa Općine

“Ja se zakona ne držim slijepo”, rekao je HDZ-ov načelnik Škabrnje Nediljko Bubnjar u rujnu prošle godine suočen s nalazima revizije u kojima jasno piše kako su on i njegova zamjenica ilegalno uzeli više od 790 tisuća kuna s računa Općine.

“Pribjegao sam malo improvizaciji, bio sam svjestan da su to nekakve nepravilnosti. Ponovno bih jednako postupio jer sam tim novcem pomagao Općini”, dodao je.

Osim toga, otkriven je i niz drugih nepravilnosti. Iz blagajne ove siromašne Općine isplaćene su naknade troškova sa službenih putovanja u iznosu većem od 17 tisuća kuna, bez vjerodostojne dokumentacije. Rashodi za reprezentaciju, odnosno za hranu, piće i catering, iznose više od 78 tisuća kuna. Nadalje, na telefoniju su potrošili gotovo 50 tisuća kuna. Od toga više od 40 tisuća otpada na mobitele. Načelnik Bubnjar, naime, koristi dva mobitela.

Pod istragom USKOK-a

U travnju ove godine USKOK je pokrenuo istragu protiv načelnika Bubnjara zbog sumnje da je s četvero suosumnjičenih, među kojima je i njegova bivša zamjenica Kristina Erlić, izvlačio novac iz Općine, koja je postala sinonim ratnih stradanja, fiktivnim građevinskim radovima i putnim nalozima, ali i podizanjem novca putem virmana i službene kartice.

Tužiteljstvo sumnja i da je od 12. lipnja 2013. do 25. rujna 2017. poslovnom karticom Općine i virmanima s računa podizao novac koji je koristio za svoje potrebe. Poslovnom karticom je navodno plaćao i privatne troškove u raznim ugostiteljskim objektima, trgovinama prehrambenom i mješovitom robom, benzinskim postajama i drugim prodajnim mjestima čime je, na štetu Općine Škabrnja, pribavio nepripadnu imovinsku korist od najmanje 637 tisuća kuna.

Ali s načelnikom Općine Škabrnja pričali smo kao sa sportskim, a ne državnim dužnosnikom i USKOK-ovim osumnjičenikom.

Je li pismo koje smo dobili s informacijom da je Vaše, doista Vaše djelo jer sumnjamo da je zafrkancija ili montaža?

“Pismo je moje i poslao sam ga sa željom za uspostavom suradnje s Dinamom.”

Zašto ste se sa željom za suradnju između vašeg kluba i GNK Dinamo obratili Zdravku Mamiću iako on već neko vrijeme nema nikakvu funkciju u Dinamu?

“Zato što je Dinamo njegovo čedo. On u tom klubu i dalje ima veliki utjecaj.”

Uvjereni ste da je Mamić među najzaslužnijima za svjetsko srebro Hrvatske?

“Tako je. On je reprezentaciji donio karizmu i magiju. Uostalom, ključni igrači koji su osvojili srebro ponikli su u njegovom Dinamu.”

Ali kako možete kao državni dužnosnik iskazivati poštovanje osobi nepravomoćno osuđenoj na dugotrajnu zatvorsku kaznu zato što je upravo državu i “klub koji je njegovo čedo” oštetila za stotine milijuna kuna i koja je k tome bjegunac od hrvatskog suda i zatvora?

“Moj prijatelju, nije on osuđen, nego optužen!”

Nije točno. Nepravomoćno je proglašen krivim po optužnici o izvlačenju 116 milijuna kuna iz Dinama te za nanošenje štete državnom proračunu od 12,2 milijuna kuna, zbog čega je osuđen na šest i pol godina zatvora.

“Ee, ali nije ti to pravomoćno! Zato je on meni nevin, sve dok se i ako se ne dokaže suprotno.”

U pismu Mamiću izražavate ogorčenje stanjem u Hajduku? 

“Hajduk je preuzela sekta skakavaca i vrabaca koja je izazvala elementarnu nepogodu. Nadam se da će Torcida progledati i sa sebe zbaciti čaroliju koju su ovi na njih nabacili.”

Kako ste izveli ovaj inženjering po kojem je novi NK Škabrnja samo naslijedio stari u Prvoj županijskoj ligi?

“Kada sam došao u klub, zatekao sam dug od 200 tisuća kuna na ime poreza i neplaćenih naknada igračima, sucima i delegatima. S kamatama je taj dug prelazio 300 tisuća kuna. Zato smo ga ugasili i osnovali novi. Nema ti više onog starog kluba NK Škabrnja, to je papala maca.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...