Čermak preuzeo Tankerkomerc: “Za Zadar imam velike planove”

Tvrtka Crodux Derivati Dva, čiji je vlasnik general Ivan Čermak, preuzela je zadarsku firmu Tankerkomerc.

Podsjetimo, kupnjom dionica od malih dioničara, tvrtka Crodux Derivati Dva postala je prvo vlasnik 33,95 posto dionica firme, a sada je i umirovljeni general Čermak postao većinski vlasnik posrnulog poduzeća koje se godinama muči s prijetnjom stečaja, dugovima od oko 250 milijuna kuna i višegodišnjim sudskim sporovima s državom oko koncesije za njegov najvredniji dio – Marinu Zadar, objavio je Novi Radio.

Tankerkomerc je sada dio Croduxa

Predsjednik Uprave Tankerkomerca Roberto Motušić potvrdio je da je ta tvrtka sada i službeno dio Croduxa te da u NO ulaze Čermakovi ljudi.

“Formalno preuzimanje je bilo zapravo trenutkom objave rezultata o preuzimanju društva. Ovo je sad samo jedna nova promjena, to je znači imenovanje ljudi iz Crodux Derivata Dva u naziv novog društva”, izjavio je Motušić.

“Nećemo sad o tome”

Da je preuzeo Tankerkomerc potvrdio je i sam general Čermak: “Da, jesmo, kako ne, ali nećemo sad o tome ništa pričati. Mi se polagano spremamo da sad na jesen napravimo prezentaciju jednog projekta, ali treba malo pričekati, sve će to biti vrhunski, samo malo strpljenja”, rekao je Čermak.

Ono što Zadrane najviše zanima jest sudbina marine. Čermak je kratko odgovorio kako za nju ima velike planove: “Ide uređenje marine, idu hoteli, ide svašta, ustvari bit će toga puno u Zadru, imam velike planove za Zadar.”

Spor već dugo traje

Motušić je podsjetio i da je spor vezan za marinu u koji je uključena i država na Vrhovnom sudu:

“I dalje su u tijeku pravni postupci koje Tankerkomerc vodi protiv RH u cilju stjecanja prava na marinu Zadar. To je po našim informacijama na Vrhovnom sudu RH, nakon toga ćemo znati kakva je sudbina. Mi smo tu optimisti i naravno da očekujemo da će koncesija pripasti Tankerkomercu.

Vi sami znate da marina danas nije onakva kakva je trebala biti u centru grada. To već dugo traje, ali znate kako to kod nas ide, nije to jedini slučaj da je administracija tako spora i da se neke stvari ne rješavaju.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...