nacional

Četiri kuma kroje sudbinu Hrvatske; Kadroviraju, odlučuju o razvoju zemlje i ishodu sudskih afera?

Arhiva AZD/Ilustracija

Nacional u novom broju navodi kako četvorica moćnih veterana HDZ-a kroz svoj utjecaj i infrastrukturu sve silnije kroje sudbinu Hrvatske i premijera Plenkovića.

Oni zajednički sudbonosno utječu na presudne teme za hrvatsko društvo, od kadroviranja u institucijama, razvoja i ishoda sudskih afera do ideoloških pitanja. Zasad su protuteža tvrdoj desnici na braniku premijera, ali je pitanje trenutka hoće li i kada složiti strategiju koja neće uključivati Plenkovića
Sve izvjesnija sudska abolicija vrlo utjecajnog Božidara Kalmete, optuženog u postupku izvlačenja desetina milijuna kuna iz državnih cestarskih tvrtki, u kojemu ključni svjedoci naglo mijenjaju svoje prvotne iskaze i svjedoče u njegovu korist, unosi novu dinamiku u odnose unutar HDZ-a i pripadajuću političko-pravosudnu- interesnu orbitu, piše Nacional.

Govorila je o tome u Novom danu novinarka tjednika Orhidea Gaura.

Vladimir Šeks, Miroslav Šeparović, Branko Bačić i Božidar Kalmeta, zajednički utječu na presudne teme za hrvatsko društvo. Zasad su protuteža tvrdoj desnici na braniku premijera, ali je pitanje trenutka hoće li i kada složiti strategiju koja neće uključivati Plenkovića, kazala je Orhidea Gaura u Novom danu.

‘Sada se Plenković ponovno oslanja na Kalmetu, stavio ga je za pomoćnika glavnog tajnika… Plenković je tu bespomoćan, jer on sam nema infrastrukturu da bi se borio s desnim krilom stranke i oslanja se na ove ljude. To je, međutim, na klimavim nogama’, kazala je Gaura za N1.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar