Četiri kuma kroje sudbinu Hrvatske; Kadroviraju, odlučuju o razvoju zemlje i ishodu sudskih afera?

Nacional u novom broju navodi kako četvorica moćnih veterana HDZ-a kroz svoj utjecaj i infrastrukturu sve silnije kroje sudbinu Hrvatske i premijera Plenkovića.

Oni zajednički sudbonosno utječu na presudne teme za hrvatsko društvo, od kadroviranja u institucijama, razvoja i ishoda sudskih afera do ideoloških pitanja. Zasad su protuteža tvrdoj desnici na braniku premijera, ali je pitanje trenutka hoće li i kada složiti strategiju koja neće uključivati Plenkovića
Sve izvjesnija sudska abolicija vrlo utjecajnog Božidara Kalmete, optuženog u postupku izvlačenja desetina milijuna kuna iz državnih cestarskih tvrtki, u kojemu ključni svjedoci naglo mijenjaju svoje prvotne iskaze i svjedoče u njegovu korist, unosi novu dinamiku u odnose unutar HDZ-a i pripadajuću političko-pravosudnu- interesnu orbitu, piše Nacional.

Govorila je o tome u Novom danu novinarka tjednika Orhidea Gaura.

Vladimir Šeks, Miroslav Šeparović, Branko Bačić i Božidar Kalmeta, zajednički utječu na presudne teme za hrvatsko društvo. Zasad su protuteža tvrdoj desnici na braniku premijera, ali je pitanje trenutka hoće li i kada složiti strategiju koja neće uključivati Plenkovića, kazala je Orhidea Gaura u Novom danu.

‘Sada se Plenković ponovno oslanja na Kalmetu, stavio ga je za pomoćnika glavnog tajnika… Plenković je tu bespomoćan, jer on sam nema infrastrukturu da bi se borio s desnim krilom stranke i oslanja se na ove ljude. To je, međutim, na klimavim nogama’, kazala je Gaura za N1.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...