Dalić spreman vratiti Kalinića, otkrio i može li Santini biti dobra zamjena za Mandžukića

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić dao je intervju za Dnevnik Nove TV u Opatiji, gdje je sudjelovao na okruglom stolu u sklopu međunarodne konferencije o analizi izvedbe u sportu.

Sada kad su se malo slegli dojmovi, kako gledana težak poraz od Španjolske u prvom kolu Lige nacija?

“To je bio jedan težak poraz za nas, loš rezultat, međutim, idemo dalje, ne treba se osvrtati na to, to je bilo i prošlo. Ja sam rekao i ponavljam, ono što je naš cilj, to su kvalifikacije i Europsko prvenstvo. Imamo sad šest mjeseci pripremiti momčad i kroz Ligu nacija naći igrače. Rezultat je bitan i on nam treba, pogotovo sad protiv Engleske, ali sve u svemu, možda nas ovo malo sve otrijezni, da vidimo gdje smo. Rekao sam, igrači su se potrošili, oni nisu roboti, nisu strojevi, trebaju odmor. Za nas su ipak bitne europske kvalifikacije”“, kazao je Dalić za Novu TV.

Tko će zamijeniti Mandžukića. Mogu li Santini i Livaja biti rješenje za tu poziciju?

“Nećemo donositi odluke nakon jedne ili dvije utakmice, treba više vremena, to je ovaj period koji sada koristimo da nađemo novu energiju, novu snagu i nove igrače da ih probamo. Zato i služe ove utakmice. Teško je donijeti odluku nakon jedne utakmice, ja to neću raditi, još ćemo raditi analize, gledati, pratiti te igrače, pa na kraju odlučiti.”

Ako je Španjolska bila motivirana da pokaže da je još uvijek u svjetskom vrhu, što će tek biti s Engleskom koja se zacijelo želi revanširati za poraz u polufinalu Svjetskog prvenstva?

“Sigurno je da oni imaju traumu od nas sa Svjetskog prvenstva. Mi moramo popraviti našu igru i dojam koji je bio protiv Španjolske. Bit će teško, igrat ćemo na praznoj Rujevici, nije baš lijepo igrati bez gledatelja, ali mi se moramo okrenuti nama i našoj situaciji, te popraviti ono što je bilo loše u Španjolskoj.”

Planira li za te susrete pozvati neke nove igrače? Možda Nikolu Vlašića koji je imao sjajan debi u Ligi prvaka ili pak Krovinovića koji bi se do tada mogao oporaviti.

“Dolaze mladi igrači i treba im dati šansu, ali opet imaju važnu utakmicu s mladom reprezentacijom protiv Grčke, to im je presudna utakmica. Ponovno ćemo te igrače prepustiti da igraju za U-21 reprezentaciju, njima su potrebniji, a nakon toga bit će potrebni i nama.”

Nagovijestio je spremnost da razgovara o mogućem povratku Nikole Kalinića u reprezentaciju, ali i naglasio da je Kalinić na potezu, a ne on.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...