Dan odluke u Zadru; Čilić i Ćorić pokušat će spasiti stvari

Nakon ‘uraganskog’ prvog dana, kada Borna Ćorić i Marin Čilić svojim protivnicima nisu ostavili ni set, priželjkivao se sličan scenarij i u subotu. Hrvatska je trebala pobjedu za plasman u finale Davis Cupa i okršaj s Francuskom, a treba je i dalje. Mate Pavić i Ivan Dodig nisu uspjeli slomiti neuništivog Mikea Bryana, koji je ovaj put uza sebe imao Ryana Harrisona, pišu 24sata.

Skoro pet sati borbe, pet setova, puno preokreta i promjena ‘momentuma’, Amerikanci su na kraju izašli kao pobjednici i smanjili na 2-1. Mate Pavić prvi je put nakon travnja 2014. i Varšave, zbog nesuglasica s HTS-om i izbornikom Željkom Krajanom, zaigrao za hrvatsku Davis Cup reprezentaciju. Nije to bilo bez posljedica:

– Teško sam kontrolirao emocije, borio sam se sam sa sobom. Atmosfera je bila spektakularna, pun stadion… – opisao je Mate početak meča. Naš par prvi je imao break, servis za prvi set, ali pet izgubljenih gemova zaredom dalo je naslutiti da će biti teška zadaća za naš dvojac, koji je lani osvojio Hamburg, iako su zajedno igrali jako kratko vrijeme.

Izgubili su i drugi set, a onda – potpuna dominacija. Sve im je išlo od ruke. Pogađali su aseve, Dodig se bacao po terenu i dizao publiku na noge. Jedna od stvari oko koje se svi u Zadru slažu jest – fantastična atmosfera:

– O ovakvoj atmosferi sanjaš, nikad takvo nešto nisam doživio u Davis Cupu – rekao je mlađi dio američkog para, Ryan Harrison.

Pomogli su navijači našim dečkima da dođu do 2-2. Bili su na dva poena i od pobjede, ali Mike Bryan, koji se za ovu prigodu vratio iz reprezentativne mirovine, izašao je kao pobjednik:

–  Nikad nisam igrao tako dug meč, ovaj je jedan od onih kojeg ću se sjećati – izjavio je vlasnik 18 Grand Slam titula u paru. Najteže je ipak bilo Paviću:

– Žao mi je što nismo pobijedili. Nikad još nisam doživio pobjedu u Davis Cupu i teško mi je pao poraz.

SAD je samo jednom u svojoj dugogodišnjoj povijesti uspio potpuno preokrenuti zaostatak 0-2. Bilo je davne 1934., a da se to ne ponovi 2018., prvi će se pokušati pobrinuti Marin Čilić, a ako slučajno ne uspije, tu je i Borna Ćorić. Naš najbolji tenisač protiv Stevea Johnsona ima 5 pobjeda i nijedan poraz.

Marin je uvijek tu za reprezentaciju. Kada je 2014. osvojio US Open, došao je igrati u Nizozemsku, na zemlju, samo pet dana nakon titule na jednoj od najbržih tvrdih podloga svijeta. Došao je i prošle godine, u Kolumbiju, pomoći da ne ispadnemo iz elitnog ranga ovog momčadskog natjecanja. U nedjelju od 11 sati, zadarska publika to će znati cijeniti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...