Danas u većinu zemlje stiže osvježenje, a pogledajte kakvo nas vrijeme čeka za vikend

I sljedećih se dana nastavlja iznadprosječno toplo i većinom sunčano vrijeme, a promjena koja stiže potkraj petka i u prvom dijelu subote donijet će samo mjestimičnu kišu i manje osvježenje, javlja u vremenskoj prognozi HRT.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu prevladavat će sunčano uz malu, poslijepodne i umjerenu naoblaku. Ujutro je uz rijeke mjestimice moguća kratkotrajna magla. Vjetar slab. Jutarnja temperatura zraka od 13 do 16 °C, a najviša dnevna između 28 i 30 °C.

U središnjoj Hrvatskoj u početku djelomice, pa čak i pretežno sunčano uz slab vjetar.

Poslijepodne i osobito navečer oblaka će u najzapadnijim predjelima biti sve više pa je ponegdje moguć i poneki pljusak, većinom na sjeverozapadu, uz granicu sa Slovenijom. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 16 °C, a najviša dnevna od 26 do 29 °C.

Po kotlinama gorske Hrvatske i u unutrašnjosti Istre ujutro ponegdje kratkotrajna magla, a bit će i razmjerno svježe, uz temperaturu od 11 do 15 °C. Danju djelomice sunčano, ali će već od sredine dana biti sve oblačnije, uz povećanje vjerojatnosti za pljuskove i grmljavinu, osobito na zapadu Istre i gorskim predjelima. Vjetar će biti slab, a dnevna temperatura većinom od 24 °C u gorju do 29 °C ponegdje uz obalu sjevernog Jadrana.

U Dalmaciji će se zadržati barem djelomice sunčano, ali će osobito u unutrašnjosti potkraj dana mjestimice biti umjerenog razvoja oblaka pa je moguć i poneki pljusak. Puhat će slab, samo rijetko uz obalu umjeren, većinom jugozapadni vjetar. Temperatura se neće osjetno mijenjati.

Na jugu Hrvatske većinom sunčano te i dalje vruće. Vjetar uglavnom slab, ujutro burin, danju jugozapadnjak pa će more biti malo valovito, a vidljivost dobra.

U subotu još ponegdje kiša pa razvedravanje.

U subotu na kopnu promjenljivo, a vjerojatnost za kišu najveća je u noći na subotu i u subotu prijepodne. Od nedjelje sunčanije, zatim ponovno i toplije. Na Jadranu u subotu djelomice sunčano, ali nestabilno, uz mogućnost za lokalne pljuskove. U nedjelju ponovno stabilnije i većinom sunčano, ujutro uz umjerenu buru, a i u većem dijelu sljedećega tjedna većinom sunčano i vrlo toplo, ponegdje ponovno i vruće.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...