Do petka sunčano i toplo, a evo i kakvo nas vrijeme očekuje nakon…

I sredinom ovoga tjedna, nekima idealnog, nekima odviše toplog, bit će pretežno sunčano i vrlo toplo, u mnogim mjestima i vruće, a u petak promjenljivo i nestabilno, uz mjestimične pljuskove i grmljavinu te malo manje toplo. Od subote ponovno stabilnije i sunčanije, te i dalje iznadprosječno toplo.

Danas većinom sunčano i još malo toplije

U Slavoniji, Baranji i Srijemu pretežno sunčano i danju vrlo toplo, ponegdje i vruće. Jutro i dalje razmjerno svježe, uz mjestimičnu kratkotrajnu sumaglicu i maglu.

U središnjoj Hrvatskoj također sunčano, povremeno uz malu i umjerenu naoblaku. Ujutro mjestimice može biti magle. Jutarnja temperatura od 13 do 15 °C, a najviša dnevna oko 30 °C.

Najsvježije jutro u gorskim krajevima – u Lici temperatura ponegdje može biti i niža od 10 °C. Razmjerno svježe bit će i u unutrašnjosti Istre. Prevladavat će sunčano, a po kotlinama Like i Gorskog kotara uz čestu jutarnju maglu. Najviša temperatura u gorju oko 27 °C, na sjevernom Jadranu oko 30 °C. Ujutro uz obalu bura, danju zapadni i sjeverozapadni vjetar.

I u Dalmaciji će uz obalu ujutro biti bure, zatim uglavnom sjeverozapadnog i zapadnog vjetra, oko Splita i južnije i jugozapadnog, uz malo valovito more. Prevladavat će sunčano uz najvišu temperaturu zraka u mnogim mjestima oko 30 °C.

Uz obilje sunca vruće, uz temperaturu između 30 i 32 °C, bit će i na jugu Hrvatske. Ujutro će uz obalu puhati umjerena bura, zatim zapadni i sjeverozapadni vjetar. More malo, na krajnjem jugu i umjereno valovito, temperature između 24 i 27 °C.

Mjestimični pljuskovi uglavnom u petak

U četvrtak će mjestimice u kopnenom području biti umjerene naoblake, a u petak raste vjerojatnost za povremenu kišu te lokalne pljuskove i grmljavinu, osobito u drugom dijelu dana te u noći na subotu. U subotu još malo kiše može pasti prijepodne, a zatim se očekuje razvedravanje. U petak malo svježije, a zatim prema kraju ovog i početkom sljedećeg tjedna ponovno toplije.

I na Jadranu će od petka biti malo manje toplo, osobito na sjevernom dijelu, gdje je u petak najveća vjerojatnost za povremenu kišu, uglavnom u obliku lokalnih pljuskova i grmljavina. U noći na subotu te tijekom subote poneki pljusak moguć je i u Dalmaciji. Od nedjelje ponovno sunčanije i toplije. Vjetar uglavnom slab, u subotu na sjevernom dijelu umjerena bura, u Dalmaciji sjeverozapadnjak, piše HRT.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...