Domaći stručnjak ima lošu vijest za sve korisnike Facebooka: “Od hakerskog napada poput ovog posljednjeg, nema zaštite”

Iako je hakirano gotovo 50 milijuna Facebook računa diljem svijeta, Hrvati su bezbrižni. Stručnjak za računalnu sigurnost Carić objašnjava nam koliko je opasan ovaj hakerski upad na Facebook, piše Zimo.

– Zapravo je vrlo opasan, jer uz pomoć tog sigurnosnog propusta su neovlašteni napadači mogli pristupiti podacima bilo čijeg profila i ne samo njegovog profila nego i aplikacija, čak i web stranica na koje je taj profil priključen. Defakto radi se o jednoj dosta dubokoj kompromitaciji, ističe Lucijan Carić, stručnjak za računalnu sigurnost.

Kako su priopćili iz kompanije, hakeri su iskoristili opciju koja korisnicima omogućava da vide svoj profil onako kako ga vide drugi. Na taj način korisnicima su mogli oteti identitet. Ako se pitate kako se zaštititi.

– Od ovakvog problema se vi ne možete nikako zaštiti, jedina zaštita je da ne koristite Facebook, poručuje Carić.

Na to neki od dvije milijarde korisnika niti ne pomišljaju.

Među hakiranim Facebook računima je i onaj njegova osnivača – Marka Zuckerberga. On se o svemu oglasio na svom profilu. Tvrdi da moraju nastaviti razvijati nove alate, kako se ovakve stvari ne bi ponovile.

– Ovo je situacija od koje vas je trebao štiti Facebook, oni tu nisu uspjeli i to je to. I ovo je jedan od većih sigurnosnih propusta u zadnje vrijeme, ističe Carić.

Zbog toga su dionice Facesbooka izgubile više od 2 i pol posto vrijednosti. Tvrtka je poručila da je sigurnosni problem sada riješen.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...