Francuskinjama vožnju od aerodroma do Poluotoka naplatio 460 kuna pa ih potjerao iz taksija

Već je poznato da cijene na Jadranu tijekom sezone lete u nebo, budući da trgovci, ugostitelji i ostali obrtnici na ovaj način u nekoliko mjeseci turističke špice žele pokriti ostatak godine, no nažalost, također je poznato i da nerijetke turiste već u prvih pet minuta boravka u našoj zemlji, dočeka hladan tuš.

Nimalo lijepe uspomene iz Zadra će u Francusku ponijeti dvije gospođe koje su taksi od zadarske Zračne luke do Poluotoka platile čak 460 kuna. Njihovo loše iskustvo sa taksistom koji ih je naposljetku potjerao iz vozila, na Facebooku je opisala iznajmljivačica apartmana Loreta Bačić.

“Inače se ne bavim sa općom problematikom i polemikom, te znam da je kralj ljeta, ali možda nekome ostane u glavi do idućeg. Jučer su mi došle dvije gospođe iz Francuske na check in i žene u suzama. Zašto? Zato jer im je lik naplatio vožnju s aerodroma do grada 460 kuna, a kad su ga išle pitati kako i zašto, koja je cijena kilometra i slično, gospodin je bio otresit i natipkao je račun od 460 kuna i potjerao ih iz auta.

Ja sam se s gospođama našla, one su mi objasnile situaciju, a ja sam nazvala taj Sveti taxi.

Sveti taxist koji je vozio, odmah se brani kako je sve reprezentativno i transparentno, kako je dao račun i kako mu negdi na autu stoji mala naljepnica 1 km 30 kn. Ok, sve stoji. Govori on meni u pola razgovora: Gospođo, aj recite vi meni, znate li koliko sam ja vožnji danas ima?! Ja naravno nisam imala pojma , a on meni da: Jednu, samo jednu danas.

E pa dragi moj Fabijane, Sveti taxistu, normalno da si ima jednu vožnju kad voziš u vectri iz ‘97e, na lož ulje, a naplaćuješ 460 kuna nebi da u mercedesu g klase sa zlatnim felgama ih voziš tih 15 minuta i još na kraju svega kad te pitaju zašto si im uzeo lovu, potiraš gospođe 60 plus iz auta. Svaka čast!

Ja bi imala jednu opasku na sve ovo – žene (ili bilo koji drugi turist) stupe na naše tlo, prvo vidi zadarski aerodrom. Sve 5 ok izgleda, ono li la. Prvi kontakt sa našim turizmom su taxisti, sto na aerodromu kolodvoru ili bilo di, i te jadne žene uđu ti ih orobiš i potiraš i sad bi one trebale 7 dana tu carefree hodati i govoriti da je Zadar super?!  Uživati u zadarskom programu, jesti po restoranima, ići na izlete?! E pa neće. Hodati će u strahu, srati da su svi lopovi i vratiti će se doma i to govoriti.  Ovo nije prvi put ovo lito, ovo je samo kap koja je prelila čašu.  Ne možemo dopustiti da se ovo događa i da se ponašate ko cigani i da kradete svaku kunu di stignete. Dajte ljudima priliku da uživaju i da se vrate, jer ovako mi odlazimo i ne vraćamo se. A dotičnom taxistu sam rekla da se lomi na njemu, je*ga stari, ne može ni ovo vječno potrajati. Da 460 kuna za 10 minuta vožnje. Normalno da ti je jedina u danu, što će ti više?”, napisala je Zadranka, dodajući da ovo nije prvi ovakav slučaj. Naime, taksisti su turistima relaciju od kolodvora do Poluotoka znali naplatiti i 180 kuna.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...