Hakeri su napali Facebook, ugroženi su profili 50 milijuna ljudi!

Facebook je u petak objavio da je ugroženo gotovo 50 milijuna profila na toj društvenoj mreži, prenose svjetske agencije. Iz kompanije kažu kako su napadači iskoristili ranjivost opcije “View As” kako bi stekli kontrolu nad računima korisnika. Hakeri su tako došli u mogućnost da provale u navedenih 50 milijuna profila, no iz Facebooka nisu potvrdili jesu li svi ti korisnički računi doista kompromitirani.

Facebook je danas, shvatili smo i mi u redakciji u nekom trenutku, većinu korisnika tražio da se ponovno logiraju u svoje račune. Sad je malo jasnije zašto.

Napad je otkriven u utorak i o njemu je obaviještena policija. Zahvaćeni korisnici pozvani su u petak da se ponovno logiraju na svoj profil. “Problem je sada riješen”, napisao je šef sigurnosti Facebooka Guy Rosen.

NE ZNAJU TKO STOJI IZA OVOGA

“Budući da smo tek otvorili istragu, moramo utvrditi jesu li računi ili neka informacija zloupotrebljeni. Također ne znamo tko stoji iza tih napada i odakle su pokrenuti”, dodao je.

“Privatnost i sigurnost korisnika su nevjerojatno važni i žao nam je što se ovo dogodilo”, rekao je Rosen. Nešto kasnije istupio je i osnivač kompanije, Mark Zuckerberg. Ukratko, kaže da su stalno izloženi napadima hakera koji žele provaliti u račune ili pokrasti informacije. Kazao je kako je zadovoljan da su otkrili ovu situaciju, riješili ranjivost sustava i osigurali potencijalno ugrožene račune. Priznao je kako moraju razvijati nove alate kako bi sprječavali da se ovakve situacije uopće dogode.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...