nakon lažne uzbune

HGSS objavio duhovitu poruku, evo što napraviti ako želite razgovarati s vanzemaljcima i zvijezdama

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Zadarski GSS-ovci jučer su izvijestili o intervenciji koja se dogodila u noći s ponedjeljka na utorak. Naime, ispalo je da se planinar za kojim su satima tragali, a koji je slao svjetlosne signale, ipak samo “javljao zvijezdama”.

“Na poziv dežurne službe 112 troje spašavatelja u noći s 10. na 11.9. su izašli na teren u NP Paklenica. Planinari su primijetili svjetlosne signale koji se inače koriste za poziv u pomoć. Kako signali nisu prestajali obavijestili su službu 112, a oni dalje HGSS”, stoji u objavi.

“U 21:40 spašavatelji su stigli i pretražili teren na koji su planinari ukazali, ali bez rezultata. Spustili su se nazad na parkiralište u 2 sata ujutro i u dogovoru s policijom poduzeli još provjeru parkiranih vozila u kanjonu. Međutim eventualni unesrećeni nisu pronađeni. Upravo saznajemo da je gore ipak netko bio, ali nije zvao u pomoć nego se “javljao zvijezdama”. Svaki daljnji komentar je suvišan. Samo da naglasimo da je troje spašavatelja iz sinoćnje potrage jutros išlo na svoja stalna radna mjesta. Svi članovi koji su sudjelovali u potrazi su VOLONTERI”, oglasili su se HGSS-ovci na svojim stranicama.

Tim povodom jučer su objavili poruku “dragim turistima”:

“Dragi turisti, ako imate namjeru komunicirati sa zavijezdama, ili vanzemaljcima, molimo vas da to radite iz svog dvorišta. Slanje SOS signala s planine (u svrhu pozdravljanja zvijezda) mi u HGSS-u shvaćamo kao ozbiljan poziv u pomoć’, objavili su HGSS-ovci na Facebooku.

Za kraj su dodali: “Ako vas otmu venzemaljci, prepušteni ste sami sebi. Pazite na sebe (ovdje na Zemlji) i brinite o sebi i drugima.”

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar