Hrvati već u pretprodaji razgrabili najskuplji iPhone Xs Max; 14 tisuća kuna – nije problem!

Bez obzira na paprenu cijenu od gotovo 14 tisuća kuna i činjenicu da će svoj uređaj u ruke moći dobiti tek za tjedan dana, Hrvati su pohrlili u trgovine čim su prednarudžbe za nove verzije iPhonea postale aktivne.

Tako je u zagrebačkoj poslovnici HGSpota u samo nekoliko sati rasprodana najskuplja verzija iPhone Xs Maxa – ona s 512 GB pohrane, čije cijena iznosi tek nešto manje od 14 tisuća kuna. Gotovo dvostruko više od američke koja iznosi 1.100 dolara (oko 7.000 kuna).

Interes za ostalim verzijama novih iPhonea tek je nešto manji.

Možda je ključna i činjenica da je cijena koju je HGSpot ponudio nešto niža nego kod drugih prodavatelja.

Iako Hrvati nisu čekali u redu, kao što to Amerikanci ili Kinezi znaju činiti, očito je novi Appleov flagship telefon izazvao dovoljno pozornosti da bude rasprodan u samo nekoliko sati.

Inače, nove iPhone nudi i Hrvatski Telekom koji ističe kako je jedini operator koji nudi e-SIM uslugu u Hrvatskoj i to isključivo na svojim Najboljim tarifama. Također naglađavaju kako jeHrvatska jedna od samo 10 zemalja u svijetu gdje je standardizirani e-SIM dostupan i radi s novim iPhone uređajima, nakon što Apple omogući softversko ažuriranje.

Na pitanje o interesu, iz HT-a ističu kako su se njihovi korisnici za kupovinu mogli predbilježiti još pred tjedan dana.

Hrvatski Telekom omogućio je korisnicima da u pretprodaji kupe nove modele iPhone uređaja putem webshopa. Konkretne podatke ne možemo davati, no kao i inače, bilježimo interes korisnika za novim modelimaiPhonea, s većim naglaskom na iPhone Xs MAX model. Korisnici su imali priliku predbilježbe za kupnju novog modela iPhonea od 13.9., odmah nakon njegove svjetske prezentacije, pa smo te korisnike prve i obavijestili o dostupnosti uređaja, kako bi imali prednost s obzirom da su količine uvijek ograničene u prvom valu prodaje, poručuju iz HT-a.

Podsjetimo, Apple je na svom redovnom događanju predstavio čak tri nova iPhonea. iPhone Xs i Xs Max od danas su dostupni za prednarudžbu u Hrvatskoj, dok ćemo na Xr, telefon za koji mnogi smatraju da će biti prava Appleova uspješnica, morati pričekati do 26. listopada.

Dodajmo i da su već krenule prednarudžbe za Appleov Watch 4, čija se cijena u Hrvatskoj kreće između 3.400 i 3.600 kuna, piše Zimo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...