Hrvatska ima priliku već danas izboriti veliko tenisko finale, ali američki izbornik hrabro poručuje…

Nastavljaju se teniska uzbuđenja u Zadru. U subotu su od 14 sati na rasporedu parovi, a ukoliko Hrvatska slavi tada bi se i prije nedjeljnog programa plasirala u finale Davis Cup, jer poslije prvog dana naši tenisači imaju 2-0 protiv Amerikanaca.

U američkoj reprezentaciji su svjesni da je pred njima jako teška misija, ali ne gube nadu.

‘Hrvati su dobri u tenisu. Već dugo su dobri. Znaju složiti dobru momčad, a kad imaju takvu kvalitetu, onda ih je teško pobijediti. Dokazali su to protiv nas, ali i protiv nekolicine drugih zemalja’, istaknuo je američki izbornik Jim Courier u petak u Zadru, gdje je njegova reprezentacija u prva dva pojedinačna dvoboja ostala bez ijednog osvojenog seta, piše Tportal.

Unatoč tome, Courier nije bio obeshrabren onime što su njegovi tenisači pokazali te polaže nadu u svoj par i nada se sličnom učinku kakav je imala pobjeda Marina Čilića i Ivana Dodiga nad braćom Bryan prije dvije godine u Portlandu.

‘Parovi su uvijek važni, ključan meč. Zadnji put smo ih trebali dokrajčiti, a pokrenuli smo njihovu lavinu i otvorili im put prema pobjedi. Nadamo se da možemo proizvesti takav efekt za našu reprezentaciju. Znamo koji je ulog, ali zato smo došli ovdje – boriti se za svaki poen. Veselimo se suboti’, poručio je Courier koji na teren šalje Mikea Bryana i Ryana Harrisona.

Podsjećamo, Ivan Dodig i Mate Pavić mogu danas našoj reprezentaciji donijeti ukupnu pobjedu, nastave li niz trijumfa naših parova u Davis Cupu, koji traje već pune tri godine i devet mečeva zaredom.

Hrvatska je u mečevima u Svjetskoj skupini samo dvaput do ukupne pobjede stizala već nakon prva dva dana, oba puta se to dogodilo u dvobojima 1. kola i oba puta na domaćem terenu. Tako su naši tenisači 2009. u Poreču sa 5-0 svladali Čile, a godinu dana poslije su također s 5-0 nadigrali Ekvador.

Uspiju li pobijediti Amerikance, današnju generaciju čeka put u Francusku ili Španjolsku, gdje će biti odigrano posljednje ‘pojedinačno’ finale Davis Cupa, prije prelaska na novi format od sljedeće godine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...