Hrvatska U-19 vaterpolo reprezentacija s četvoricom Zadrana u polufinalu s Grčkom

Hrvatski vaterpolisti do 19 godina igrat će u polufinalu Europskog prvenstva koje se održava u Minsku, nakon što su u četvrtak u tvrdoj četvrtfinalnoj utakmici svladali reprezentaciju Rusije sa 5-4 (1-1, 1-2, 1-0, 2-1), a za mjesto u finalu borit će se u subotu protiv vršnjaka iz Grčke.

Dva pogotka za Hrvatsku postigao je Jakov Škiljić, a po jednom su strijelci bili Karlo Kreković, Matias Biljaka i Lovro Paparić. Vratar Jerko Jurlina je imao sedam obrana.

Izabranici Joška Krekovića poveli su pogotkom Biljake, ali je uslijedila serija Rusa od tri pogotka. No, odgovor hrvatskih juniora bio je još žešći. Sve do posljednjih 76 sekundi hrvatska je obrana zaustavila sve pokušaje Rusa i serijom 4-0 došla do preokreta i velike pobjede, iako su ruski vaterpolisti u završnici imali priliku i doći do izjednačenja, ali nisu iskoristili situaciju s igračem više.

Hrvatska će u polufinalu igrati protiv Grčke koja je sa 9-8 u četvrtfinalu pobijedila Italiju. Dvoboj Hrvatska – Grčka na rasporedu je danas, s početkom u 17.30 sati.

U drugom polufinalu igrat će Španjolska i Crna Gora. Španjolska je u četvrtfinalu sa 11-9 nadigrala Srbiju, a istim su rezultatom Crnogorci nadigrali Mađare.

Boje Hrvatske brane četiri Zadranina: Ivan Vrbnjak, Roko Jurišić, Marin Jovančević i Jerko Jurlina.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...