OBAVIJEST RODITELJIMA I DJECI

I ove godine održava se prometno-edukativna akcija “Sigurno u školu s HAK-om”

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

U sklopu početka nove školske godine Autoklub Zadar organizira tradicionalnu prometno-edukativnu akciju “Sigurno u školu s HAK-om”.

U provedbu cjelokupnih aktivnosti uključeni su Hrvatski autoklub, Ministarstvo  unutarnjih poslova, Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa, Agencija za odgoj i obrazovanje i Prometna policija.

Akcija je vezana uz početak nove školske godine i namijenjena je djeci u dobi od 5 do 8 godina, njihovim roditeljima, kao i cjelokupnoj hrvatskoj javnosti.

Akcijom se želi senzibilizirati i upozoriti javnost, a osobito vozače, na povećani oprez u prometu, jer se svake godine početkom rujna, kada počinje nova školska godina u prometu pojavljuje veći broj djece koja kreću u školu.

Veliki broj tih „novih sudionika u prometu“ po prvi se puta pojavljuju kao samostalni sudionici prometnih zbivanja, koja su za njih novost i predstavljaju potencijalnu opasnost.

Djelatnici Autokluba Zadar će  u sklopu prvog i drugog  tjedna nastave posjetiti prvašiće u Osnovnim školama u  Zadru – naše malene sugrađane  koji se po prvi puta nalaze sami u ulogama pješaka. Kroz razgovor, igru i demonstracije upoznati će ih s pravilima i važnosti opreza u prometu.

Ove godine obilježava se 50 godina održavanja akcije “Sigurno u školu s HAK-om”, a povodom toga pripremili smo veliki završni događaj koji će se održati u subotu, 15. rujna 2018. s početkom u 9 sati na Poljani pape Ivana II (Forum). Ovim putem pozivamo djecu da dođu s biciklama, rolama, romobilima, provozaju se na našem poligonu, zabave se s našom maskotom Zebrom, sudjeluju u našim igrama gdje ih očekuju bogate nagrade, te se na zabavan način upoznaju s prometom i njegovim opasnostima, a svako dijete dobiti će prigodan poklon, poručuju iz HAK-a.

Također, ovim putem Autoklub Zadar poziva:

  • vozače na oprez u prometu jer statistike govore da u Europi godišnje pogine oko 8000 pješaka, od kojih svaki četvrti strada na pješačkom prijelazu,
  • roditelje da paze kako se ponašaju u prometu – jer djeca oponašaju njihove postupke. Roditeljski postupci izravno utječu na buduće stavove djece.

Ostavi komentar koristeći Facebook

Tagovi:


 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar