Ispitan 18-godišnjak; S više nepoznatih osoba pratio srpske državljane i napao ih zbog netrpeljivosti

U Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru provedena je dokazna radnja prvog ispitivanja hrvatskog državljanina (2000.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv opće sigurnosti dovođenjem u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 215. st. 1. Kaznenog zakona u svezi čl. 87. st. 21. KZ/11. (26. 9. 2018.)

Postoji osnovana sumnja da je 18-godišnji osumnjičenik 24. rujna 2018. oko 21,50 sati u Zadru, zajedno s više mlađih nepoznatih osoba, prethodno pratili državljane Republike Srbije i uočili njihovo kombi vozilo srpskih nacionalnih oznaka, a potom zbog netrpeljivosti i mržnje prema državljanima Republike Srbije; u cilju da ugrozi putnike navedenog vozila i imovinu; nakon što su oštećenici izašli iz vozila, prišao im i ispred njih zapalio baklju te udario jednog od oštećenika nogom u tijelo. Budući da se baklja ugasila, osnovano se sumnja da ju je osumnjičenik odbacio i zatim ponovno zapalio drugu baklju te ju bacio prema njima dok su oni pokušavali otvoriti vrata hostela. Ta ih baklja nije pogodila već je pala pored njihovih nogu i izazvala štetu na stepenicama hostela, a zatim se zapaljena baklja otkotrljala i zaustavila ispod osobnog automobila, gdje je nastavila gorjeti još neko vrijeme i potom se sama ugasila.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. toč. 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...