REZULTATI PROVEDENE ANKETE

Istražili smo slušanost radio postaja; Evo koji je zadarski radio najslušaniji…

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Na reprezentativnom uzorku od čak 16 tisuća sudionika na nacionalnoj razini, DeFacto Produkcija istraživala je slušanost radio postaja u Hrvatskoj.

Čak 47 posto slušatelja radio program sluša svakodnevno, pokazali su rezultati ove ankete koja je provedena u čak 90 naselja s omjerom 60:40 u korist urbanih sredina.

Tako se na 46. poziciji od njih 152. našao zadarski Novi radio, kao najslušaniji radio na našem području, s 51 tisućom slušatelja dnevno. Njega u stopu, na 48. poziciji slijedi HRT Radio Zadar s 49 tisuća dnevnih slušatelja.

Na visokom 110. mjestu sa 17 tisuća dnevnih slušatelja smjestio se radio 057, dok je s 13 tisuća dnevnih slušatelja na 119. mjestu Radio BnM.

Radio postaja Pag smjestila se na 124. mjesto po slušanosti s nešto više od 10 tisuća slušatelja dnevno, dok je radio s najmanje slušatelja u našoj regiji Radio Benkovac koji se s 9 tisuća slušatelja smjestio na 129. poziciju nacionalne liste slušanosti.

Prosječan broj slušatelja  zbroj je redovitih i povremenih konzumenata podijeljen s brojem dana i odnosi se na veličinu dnevnog auditorija koji dnevno sluša radio barem 5 minuta. Kod izračunavanja apsolutnih vrijednosti rejtinga, dakle konkretnog broja slušatelja koji prate program svake pojedine radiopostaje, za osnovni skup uzima se broj stanovnika područja koje se obuhvatilo istraživanjem. U ovoj anketi to su stanovnici stariji od 12 godina.

U nastavku donosimo i cijelu listu radio postaja u Hrvatskoj…

Izvor podataka: MediaDaily portal i DeFacto Produkcija. Uzorak n=16.000.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar