Jednom Jerbić, dvaput Repić; Sjajni Zadrani svladali Dugopolje

U 6. kolu Druge HNL nogometaši Zadra došli su do druge prvenstvene pobjede svladavši na Stanovima Dugopolje rezultatom 3:1. Momčad Krešimira Sunare odigrala je sjajno prvo poluvrijeme u kojemu je nadoknadila rani zaostatak te s jednim zgoditkom Jure Jerbića i dva Antonija Repića posve zasluženo osvojila tri boda.

Nije dobro krenulo za naše. Gosti su poveli već u 4. minuti iz prvog udarca prema golu. Filip Lišnić je s 18 metara precizno pogodio uz vratnicu za vodstvo Dugopolja 0:1. Međutim, početnu nervozu Zadrani su vrlo brzo otklonili.

U 18. minuti Dragan Župan je oštro ubacio iz slobodnog udarca s lijevog boka, a Jure Jerbić se najbolje snašao u petercu i glavom pogodio u prvi kut za izjednačenje, 1:1. Svega dvije minute kasnije Vlatko Blažević je imao veliku priliku, ali je vratar gostiju Hrvoje Ćubić obranio njegov udarac s desetak metara.

Veliku priliku imalo je i Dugopolje u 24. minuti, ali Nicolas Llasnos nije dobro zahvatio loptu nekoliko metara pred golom. Kazna je stigla tri minute kasnije. Matteo Pranić je odlično ubacio s lijeve strane, a Repić se sjurio u peterac i zabio za preokret, 2:1.

Nastavili su domaći sa sjajnom igrom i stvaranjem prilika. Josip Majić je opasno pucao s ruba šesnaesterca, a Repić se još dvaput našao u izglednoj situaciji, no centimetri su ga dijelili od novog pogotka. Zato ga u prvoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena nitko nije mogao zaustaviti.

Napadač Zadra je na lijevom boku primio odličnu dugu loptu kapetana Župana, ušao u kazneni prostor i onda kirurški precizno pogodio pored braniča i vratara Dugopolja od suprotnu vratnicu u gol za 3:1. Čim se krenulo s centra, sudac je označio kraj prvog poluvremena, a oko 400 gledatelja zapljeskalo je sjajnoj predstavi naših igrača.

U nastavku su Zadrani znali iskontrolirati situaciju i sačuvati prednost te doći do druge uzastopne domaće pobjede. Ujedno, Sunarina momčad je petu utakmicu u nizu ostala neporažena, što je dodatan razlog za optimizam uoči sljedećeg kola, koje je na rasporedu u subotu 6. listopada u 15:30, kada na Stanove stiže Hajduk II.

Ovom pobjedom Zadar je s osam bodova došao u sredinu ljestvice Druge HNL, odmaknuvši se malo od začelja i približivši se gornjem dijelu.

ZADAR – DUGOPOLJE 3:1

ZADAR – Stadion Stanovi. Gledatelja: 400. Sudac: Dino Papak (Šibenik). Pomoćnici: Neven Gulin (Rijeka) i Diego Biljuh (Marčana). Strijelci: 0:1 Lišnić (4′), 1:1 Jerbić (18′), 2:1 Repić (27′), 3:1 Repić (45+1′). Žuti kartoni: Župan, Blažević (Zadar); Čerina, Llanos (Dugopolje).

ZADAR: Bender – Pranić, Iveljić, Jerbić, Sarić – Župan (od 91′ Tokić), Lepinjica – Repić, Jurić (od 62′ Begić), Majić – Blažević (od 74′ Torbarina). Trener: Krešimir Sunara.

DUGOPOLJE: Ćubić – Lišnić (od 57′ Ilić), Llanos, Čerina (od 77′ Perković), Živković, Primorac, Radošević, Prelčec, Delić (od 46′ Kušeta), Maglica, Krstulović-Opara. Trener: Miroslav Bojko.

Foto: NK Zadar

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...