Kad će završiti ljeto? Bit će vruće i sunčano, ali uskoro stiže promjena

Ljetno vrijeme duboko u rujnu mnogima je produžilo sezonu kupanja. Slično će se nastaviti i sljedećih dana, ali samo do vikenda. Za vikend stiže promjena u vidu grmljavine i kiše koje će donijeti i pad temperature, piše HRT.

Utorak – pretežno vedro i iznadprosječno toplo

U istočnoj Hrvatskoj gotovo bez oblaka. Sunčano i stabilno vrijeme pratit će tek mjestimična jutarnja magla, uglavnom u Posavini. Vjetar većinom slab istočni. Najniža jutarnja temperatura do 11 do 14 °C, a najviša dnevna i do 29 °C.

Sunčano, uz ponegdje malo oblaka i mjestimičnu jutarnju maglu, bit će i u središnjoj Hrvatskoj. Vjetar slab, a temperatura ujutro od 12 do 14 °C, poslijepodne oko 28 °C.

U Gorskom kotaru, Lici i na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, uz malu do umjerenu naoblaku. Ujutro po kotlinama mjestimice magla, a sredinom dana i poslijepodne u gorju mogućnost za kratkotrajan lokalni pljusak praćen grmljavinom. Vjetar većinom slab, a more mirno do malo valovito i relativno toplo s temperaturom oko 24 °C. Najniža temperatura zraka od 10 °C u Lici do oko 20 °C na obali, a najviša dnevna uglavnom od 24 do 29 °C.

I na srednjem Jadranu i unutrašnjosti Dalmacije prevladavat će sunčano, poslijepodne ponegdje s umjerenom naoblakom. Vjetar većinom slab promjenljivog smjera ili poslijepodne jugozapadni. Toplo more će biti mirno do malo valovito. Poslijepodnevna temperatura od 28 do 31 °C, a jutarnja od 14 °C u unutrašnjost do 22 °C na obali.

Pretežno sunčano će biti i na jugu Hrvatske, uz slab zmorac u poslijepodnevnim satima i najvišu temperaturu oko 30 °C. A najniža jutarnja temperatura bit će od 18 °C u zaobalju do 23 °C u Dubrovniku.

Od srijede do petka, pa opet…

Do petka u unutrašnjosti sunčano uz malu do umjerenu naoblaku, a ujutro će ponegdje biti magle. U gorju poslijepodne može biti i lokalnog kratkotrajnog pljuska, ponajprije u srijedu. Vrlo toplo. Tijekom vikenda oblačnije i svježije, uz vrlo veliku vjerojatnost pljuskova, grmljavine i prolazno umjerenog do jakog sjevernog i sjeveroistočnog vjetra.

Na Jadranu u nastavku tjedna prevladavajuće sunčano. Prolazno više oblaka bit će u srijedu, osobito prema otvorenom moru uz mogućnost pljuskova i grmljavine, te ponovno za vikend, kada su pljuskovi i grmljavina mogući i ponegdje uz obalu, posebice sjevernog dijela. Puhat će slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, u četvrtak na sjevernom dijelu bura, koja će uzduž cijeloga Jadrana vjerojatno puhati potkraj tjedna. Bit će vrlo toplo i vruće, osobito do petka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...