ZDBT

Košarkaške zvijezde i zadarski mališani skupa zaigrali na Forumu

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Zvuk košarkaške igre i dječji smijeh odzvanjali su jučer centrom Zadra. Jubilarni Kids’ Day, koji se u sklopu Zadar Basketball Tournamenta održava petu godinu zaredom, tradicionalno je okupio zadarske mališane i zvijezde turnira. Igrači Fenerbahcea, CSKA Moskve, Maccabi Tel Aviva, Olimpie Milano, Bayern Munchena iLiaoning Flying Leopardsa zaigrali su s najmlađim Zadranima na Forumu te tako stvorili uspomene za cijeli život.

Na Forumu su svoje vještine pokazali Robin Amaize i Brandon Hobbs iz Bayern Munchena, Jeff Brooks, Simone Fontecchio i Dairis Betrans iz Olimpije Milano, Tarik Biberović i Yordan Minchev iz Fenerbahcea, John DiBartolomeo i Deni Avdija iz Maccabi Tel Aviva te Andrey Lopatin i Alexander Khomenko iz CSKA Moskve.

”Oduševljen sam atmosferom u Zadru! Vidi se da ovdje mladi vole košarku i lijepo je vidjeti kada djeca ovako iskreno uživaju u svom sportu!”-izjavio je košarkaš CSKA Andrey Lopatin i poručio mladim košarkašima: ”Vjerujte u sebe, trenirajte naporno i radite na samopouzdanju, to je ono najvažnije za postati profesionalni košarkaš!”

Ova prilika za druženje i prenošenje košarkaških znanja i vještina jedan je od oblika popularizacije košarke, a upravo to je jedan od ciljeva Zadar Basketball Tournamenta.

”Nevjerojatno je igrati s košarkašima koje inače gledam na televiziji. Pokazali su nam neke poteze i nadam se da ću ih i sam uskoro iskoristiti. Treniram košarku i želim biti profesionalac, tako da mi je ovo odlično ikustvo”- izjavio je 16-godišnji Matic Antolović.

Danas će se u 20.30 u finalu ZDBT-a susresti CSKA Moskva i Fenerbahce. Za treće mjesto u 17.30 zaigrat će Bayern Munchen i Olimpia Milano, a od 15.30 Maccabi Tel Aviv i Liaoning Flying Leopards bore se za peto mjesto.

Galeriju možete pogledati u zasebnom članku…

Koš za Koš na Forumu

Ostavi komentar koristeći Facebook

Tagovi: