Kronična ozljeda; Evo što kaže liječnik reprezentacije o Vrsaljkovom koljenu

U svom prvom nastupu u Ligi nacija Hrvatska je poražena u Elcheu od reprezentacije Španjolske s visokih 6:0, a ključni detalj dvoboja dogodio se u 19. minuti, kada je Šime Vrsaljko zbog ozljede koljena tražio izmjenu. Do tog trenutka Hrvatska je bila puno bolja momčad, piše tportal.hr.

‘Mogu vam potvrditi kako je riječ o identičnoj ozljedi kao i u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva protiv Rusije, kada je tražio izmjenu u produžetku. Kada se slično ponovilo protiv Španjolske, već u 19. minuti, Šime je osjetivši identičnu bol u koljenu zatražio zamjenu. Ipak je riječ o kroničnoj ozljedi njegova koljena koje je, ako su neki zaboravili, ozlijedio kada je igrao za Atletico. Tada mu je stradao stražnji križni ligament, zbog čega nije mogao igrati nekoliko mjeseci. Zato opreza nikad dosta kada je njegovo koljeno u pitanju’, kazao je za tportal dr. Zoran Bahtijarević, a u liječničkom timu hrvatske nogometne reprezentacije radi dug niz godina.

Podsjetimo, tada se Vrsaljku koljeno zarotiralo u neprirodnom pokretu i prve prognoze bile su da ga čeka šest do osam mjeseci odsutnosti s travnjaka. No imao je puno sreće i vratio se za nekoliko tjedana, ali isto tako treba reći kako je presudna bila činjenica da uvijek maksimalno trenira i jača muskulaturu.

Na pitanje gdje je sada Vrsaljko i imaju li u HNS-u svi liječnici uvid u dokumentaciju, kada je Inter iz Milana u pitanju, rekao je:

‘Šime je odmah nakon utakmice krenuo prema Milanu te će se postaviti točna dijagnoza. U stalnom smo kontaktu s liječnicima Intera, s kojima konstantno surađujemo dug niz godina i naravno da imamo uvid u kompletnu dokumentaciju.’

Na pitanje kakav je bio prvi dojam, nakon što je Vrsaljku pružao pomoć na travnjaku i odmah signalizirao izborniku Zlatku Daliću da mora napraviti zamjenu, Bahtijarević kaže:

‘Kao liječnici nikada ne dajemo prognoze na prvi dojam, osjećaj ili iskustvo, no ono što vam mogu reći jest kako se na temelju kliničke slike čini da nije riječ o novoj, akutnoj ozljedi, a to je najvažniji detalj’, dobru vijest otkrio je liječnik hrvatske nogometne reprezentacije.

Podsjetimo, Vrsaljko je ubrzo nakon utakmice rekao:

‘Dobro sam, to je problem koji sam već imao na Svjetskom prvenstvu i moram ga riješiti. Morat ću razgovarati s klubom i liječnicima’, kazao je Vrsaljko, koji je ovoga ljeta stigao u Inter iz Atletico Madrida na posudbu za 6,5 milijuna eura, uz mogućnost otkupa ugovora za dodatnih 17 milijuna eura.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...