sutra

Ministar Pavić otvara Hrvatsku kuću filantropije u Zadru

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u suradnji s Europskom zakladom za filantropiju i zakladništvo otvara vrata Hrvatske kuće filantropije, resursnog centra za izobrazbu, razvoj i istraživanje filantropije u Republici Hrvatskoj, a čije otvaranje će se održati u ponedjeljak, 1. listopada 2018. godine s početkom u 11:15 sati u IMPACT centru u Zadru, Ulica dr. Franje Tuđmana 24b.

Hrvatsku kuću filantropije svečano će otvoriti mr.sc. Marko Pavić, ministar rada i mirovinskoga sustava i Cvjetana Plavša-Matić, upraviteljica Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

U prvom dijelu svečanosti uzvanicima će se obratiti upraviteljica Nacionalne zaklade, gđa Cvjetana Plavša-Matić, gđa Laura Djuragić iz Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj, g. Gerry Salole iz Europskog zakladnog centra iz Bruxellesa (European Foundation Centre) te ministar rada i mirovinskoga sustava, g. Marko Pavić.

U drugom će se dijelu događanja europski stručnjaci za razvoj filantropije i zakladništva, gđa Dominique Lemaistre iz Francuske, g. Ludwig Forrest iz Belgije, g. Gerry Salole te g. Colin Habberton iz Južnoafričke Republike osvrnuti na razvoj filantropije i zakladništva u Europi i svijetu. Neke od tema panel rasprave biti će: Važnost umrežavanja za filantropiju, Prekogranično doniranje – prilike i izazovi, Zajedničko tržište za filantropiju u Europi te Poduzetnička filantropija: mit ili stvarnost?

Svi uzvanici će nakon otvorenja moći razgledati prostor Hrvatske kuće filantropije te posjetiti izložbu učeničkih radova zadarskih škola na temu filantropije.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar