sramotno

Mirovine uskoro rastu, no neki bi mogli ostati bez njih

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Nakon što se umirovljeniku s mirovinom od 1900 kuna ona poveća za 51 kunu, on će morati plaćati dopunsko od 70 kuna. Čini se kako je umirovljenicima zaista dosta novih troškova te su se potužili na stranici mirovina.hr kako će ih povećanje mirovina samo baciti u novi trošak.

Naime, umirovljenici će ‘povišicom’ preći ‘prag’ te će im ukinuti oslobađanje od plaćanja participacije. Morat će plaćati dopunsko 70 kuna, a koliko će im u tom slučaju značiti povišica – nitko ne zna.

U Sindikatu umirovljenika su ogorčeni, a kažu kako umirovljenici neće izgubiti samo pravo na besplatno dopunsko, već i na besplatan prijevoz.

Više uzimaju nego što daju

“Kada uzmete u obzir da se sa 1900 kuna samcu onemogućava da ima pravo na dopunsko zdravstveno osiguranje, a on je debelo ispod linije siromaštva onda se nameće pitanje da li taj čovjek treba umrijeti”, kaže Milan Dalmacija iz Sindikata umirovljenika Hrvatske za RTL. Nakon što se umirovljeniku s mirovinom od 1900 kuna ona poveća za 51 kunu, on će morati plaćati dopunsko od 70 kuna – točnije, on više gubi nego što dobiva, a baš ta činjenica s pravom je uzrujala brojne umirovljenike.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar