Na ovoj autocesti smijete voziti brže od ograničenja i nećete za to dobiti kaznu

Autobahn ili Bundesautobahn je njemačka državna autocesta koja se grana na oko 13.000 kilometara u ovoj europskoj državi. Smatra se najbržom autocestom na svijetu, te ujedno najpoznatijom cestom koja nema klasičnog ograničenja brzine.

Točnije, prije urbanih središta ili na mjestima gdje se održavaju građevinski radovi stoje table s ograničenjima brzine od 50 i 100 kilometara na sat, no nije ilegalno zanemariti ih dok god svojom vožnjom ne izazovete prometnu nesreću ili ne postanete njezin sudionik.

S druge strane možete zaraditi kaznu i od 375 eura (2800 kuna) ako vozite preblizu automobilu ispred sebe, a zabranjena je vožnja i automobilima koji ne mogu doseći brzinu od 60 kilometara na sat.

Na ravnim dionicama “usred ničega” preporučuje se vožnja od 130 kilometara na sat , no Nijemci se rijetko kad drže tih preporuka. Oni vole testirati izdržljivost svojih njemačkih limenih ljubimaca i stisnuti gas do 200 ili čak 250 kilometara na sat, piše Poslovni.hr.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...