Šveđanka sa zadarskom adresom opet o Hrvatskoj: “Žene se tuku, a one šute i trpe”

Melissa Blixt, blogerica koja se nedavno s obitelji doselila iz Švedske u Hrvatsku, posljednjih je mjeseci trn u oku “pravih Hrvata”.

Nakon što je u objavi na blogu pobrojala sve stvari koje su sjebane u Hrvatskoj, mnogi su se osjetili osobno prozvani.

Možda najluđe što joj zamjeraju jest činjenica da je Melissa rođena u Hrvatskoj, no tijekom rata se s obitelji preselila u Italiju, a potom u Švedsku. Melissa to ni ne krije, a u posljednjoj objavi na svom blogu pobrojala je “tri stvari koje možda niste znali o Hrvatskoj”.

Ako ste među onima koji pobjesne čim vide išta što Hrvatsku ne prezentira u najboljem mogućem svjetlu, možda je bolje da ovdje prestanete čitati, prenosi Index.

“Ovo su tri stvari koje biste željeli znati o Hrvatskoj”, započinje Melissa.

“Ako ste žena, vaša sudbina je da vas pretuku. Ovaj screenshot je iz intervjua žene koju je muž pretukao. Ne samo da ona premlaćivanje čini normalnim. Ona poručuje ženama da to moraju trpjeti jer je to njihova sudbina”, napisala je Melissa pored fotografije Mare Tomašević.

“Ženama bih poručila: šutite i trpite jer boriti se s nekim tko je jači od vas mislim da neće uspjeti. Toga se i ja bojim, da neću uspjeti. Jednostavno neka šute, neka trpe i šute. Očigledno je da je nama ženama tako suđeno”, prenijela je Melissa njene riječi.

“Ako ovo čitate u nekoj od nordijskih zemalja, vjerojatno mislite da je ovo šala. Nije”, dodala je i navela da je Marin suprug župan Alojz Tomašević.

Sljedeća stvar koju trebate znati o Hrvatskoj je da morate početi pušiti.

“Mislim da je to nepisani zakon. Ako živite u Hrvatskoj, pušite. Točka. Možda mislite da puše na posebnim mjestima, primjerice pušačkim zonama. Ne. Puše posvuda. Nisam bila u hrvatskoj bolnici, no nagađam da i doktori puše tijekom pregleda”, napisala je.

Zadnja stvar o Hrvatskoj koju navodi jest da je puna ljudi koji misle da će političari popraviti stanje u zemlji.

“Godinu za godinom dobar dio Hrvata očekuje neku promjenu nabolje. I godinu za godinom se žale da su političari korumpirani i da ne rade ništa”, napisala je.

Na kraju je odlučila obratiti se svima onima koji joj već sad pišu bijesne e-mailove, kakve je dobila zadnji put.

“Svim uvrijeđenim ljudima – ovo je humor. Nemojte mi slati mailove da ste uvrijeđeni. Nosite se s tim. Ako imate namjeru napisati mi da me treba silovati ili jebati, pošaljite ih odmah mom odvjetniku”, zaključila je.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...