Nezasluženo; Subašić nije među tri najbolja golmana Svjetskog prvenstva

FIFA je objavila uži izbor od tri golmana između kojih će odabrati najboljeg na svijetu za razdoblje od 3. srpnja 2017. do 15. srpnja 2018.

Ove datume navodi na službenoj stranici, ali očito je da se prilikom odabira trojke, žiri legendi, u kojem su Alessandro Altobeli, Vitor Baia, Gordon Banks, Jorge Campos, Rinat Dasaev, Diego Forlan, Rene Higuita, Peter Schmeichel i Mark Schwarzer, rukovodio učinkom i dojmom koji su vratari ostavili na nedavnom SP-u.

Jer u užem izboru za naslov najboljeg golmana Svjetske nogometne federacije su Thibaut Courtois, službeno najbolji golman SP-a, zatim Hugo Lloris, kapetan svjetskog prvaka Francuske, te Kasper Schmeichel, golman Danske koji je u osmini finala protiv Hrvatske obranio penal u produžecima, a zatim još dva u raspucavanju.

Osim što upada u oči da je u žiriju otac zadnje spomenutog, također je zanimljivo da među trojkom nema golmana koji je na toj utakmici protiv Danske u raspucavanju obranio čak tri penala i tako ušao u povijest SP-a, nakon čega je skinuo jedanaesterac i za prolazak Rusije u četvrtfinalu, te je tijekom igre branio sjajno na toj, kao i na idućoj pobjedničkoj utakmici njegove reprezentacije u nokaut fazi, protiv Engleske u polufinalu, prenosi Index.

Naravno, riječ je o Danijelu Subašiću, golmanu Hrvatske. Ako se prilikom sastavljanja užeg izbora za golmana sezone žiri rukovodio nastupima na SP-u, a očigledno jest, onda je Subašić morao biti tamo. Nije sporno što on nije u konkurenciji kada su u pitanju igre u sezoni koja je prethodila SP-u, jer kako smo napomenuli tijekom prvenstva u Rusiji, Subašić je spomenuto razdoblje branio loše, ali kada pogledamo konkurenciju u ovom izboru i kriterije po kojima je birana…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...