Odvjetništvo traži istražni zatvor za dilera uhvaćenog s 53 kilograma marihuane

U Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru provedena je dokazna radnja prvog ispitivanja hrvatskog državljanina (1980.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela  protiv zdravlja ljudi neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama iz čl. 190. st. 2. Kaznenog zakona. (24. 9. 2018.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 38-godišnjak 22. rujna 2018. oko 18,20 sati na odmorištu Nadin–Sjever na autocesti A1; protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga; radi daljnje prodaje, u osobnom automobilu držao u dvije velike torbe, od kojih jedna bila na zadnjem sjedištu, a druga u prtljažniku automobila, ukupno 52 kilograma i 518 grama opojne droge marihuane, koja se nalazi na Popisu opojnih droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti opojna droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu opojnih  droga. Osnovano se sumnja da je imao i četiri tisuće kuna koje potječu od prodaje droge.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. toč. 3. Zakona o kaznenom postupku).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...