PRAKTIČNO

Ovo je trik s lukom koji će napraviti čudo za vaše zdravlje

Arhiva AZD/Ilustracija

Sve više ljudi koristi se lijekovima narodne medicine kako bi osnažili imunološki sustav ili riješili neke zdravstvene tegobe.
Na našim stopalima nalaze se točke koje imaju moćno i direktno djelovanje na unutarnje organe, smatra drevna kineska medicina. Tijelo se prirodno regenerira tijekom noći, a dodatno može pomoći ako odlučite upotrijebiti luk.

Ogulite luk i narežite ga na kolutiće. Stavite ih na stopala i preko navucite čarape kako bi ostali na koži. Luk ima antibakterijska svojstva, a fosforna kiselina iz luka preko kože ulazi u krvotok i potiče pročišćavanje krvi, cirkulaciju te time općenito ima blagonaklono djelovanje na zdravlje. Sastojci u luku imaju i antifungalna djelovanja te ćete redovitom uporabom luka na stopalima ili njegovom konzumacijom osnažiti svoj imunološki sustav i pomoći u borbi protiv raznih upala.

Zbog svog intenzivnog mirisa, ne bi nam palo na pamet narezani luk držati, primjerice, u spavaćoj sobi, no svakako ne biste trebali odbaciti tu ideju jer će luk pročistiti zrak u prostoriji, “očistiti” ga od toksina i virusa dok vi spavate. Luk će apsorbirati sve nečistoće, stoga ga nemojte ponovno upotrebljavati, već ga bacite pa sljedeće noći uzmite svježi, piše Večernji list.

Ostavi komentar koristeći Facebook