Ovo su trikovi za čišćenje za koje ćete žaliti da ih niste znali ranije

Održavanje stambenog prostora čistim pola je zdravlja, a uz svakodnevne rutine, ono što većinu muči jest “borba” s nekim dijelovima kućanstva koji se ne čiste svaki dan. Ako ste među onima kojima je potreban cijeli vikend ili barem nekoliko sati da bi temeljito sve očistili, imamo savjete za vas.

Kamenac sa slavina ili tuša najlakše ćete očistiti uz pomoć jabučnog octa. Napunite plastičnu vrećicu s octom i “uronite” glavu tuša u vrećicu. Zavežite na vrhu s gumicom i ostavite da djeluje pola sata. Bez potrebnog ribanja i trošenja energije, bit će dovoljno da, nakon uklanjanja vrećice, samo isperete slavinu ili mješalicu tuša.

Ako posjedujete “multipraktik”, znate da je čišćenje nakon uporabe jedan od najtežih poslova. Kako si ne biste zadavali glavobolju, nakon što ste pripremili svoj napitak, u posudu ulijte toplu vodu, malo tekućeg deterdženta i upalite. Nakon toga samo isperite i sve je čisto bez dodatnog napora.

Kako biste očistili masni filter od kuhinjske nape, zakuhajte vodu u dovoljno širokom loncu, dodajte sode bikarbone i zatim uronite filter. Vidjet ćete kako će se očistiti u trenu.

Začepljenu wc- školjku lako ćete odčepiti bez da zaprljate ruke. Neobična tehnika trebala bi jednostavno poslužiti svrsi, a sve što biste trebali napraviti jest da školjku prekrijete prozirnom folijom, u više slojeva kako biste bili sigurni da nigdje “ne pušta zrak”. Zatim pustite vodu, a kada se folija “napuhne” stisnite je prema dolje kako bi “pritisnuli” zrak i time i sadržaj u wc školjci dublje u odvod.

Na masni i zagoreni lim za pečenje istresite sodu bikarbonu, pošpricajte s jabučnim octom, ostavite tako pet minuta, zatim lagano protrljajte površinu s četkom ili spužvom i samo isperite.

Ako imate dijete, zasigurno ste već ugledali pošarani zid. Uzmite tenisku lopticu i s njom “pobrišite” zid.

Začepljeni odvod sudopera ili umivaonika lako ćete odčepiti bez uporabe snažnih i otrovnih kemikalija. U odvod istresite sodu bikarbonu, zalijte s octom. Nakon toga izlijte u odvod vruću vodu.

Nakupljeni kamenac u kuhalu za vodu, također ćete jednostavno ukloniti uz pomoć mješavine vode i octa koju trebate uliti u posudu kuhala, gotovo do oznake maksimuma. Upalite kuhalo da mješavina prokuha i nakon toga samo izlijte i isperite s običnom vodom.

Mrlje od vode na staklenim čašama lako ćete ukloniti ako ih uronite u mješavinu vode i octa, piše Večernji list.

Ostale savjete koji bi vam mogli sačuvati vrijeme, ali i žvce, pogledajte u videu…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...