“Plaža smeća”; Gosti razočarani Sakarunom: “Na sve strane igle, limenke, bačeni kupaći kostimi, korištene toaletne potrepštine”

Kada promoviramo turizam našeg kraja, obavezno ćemo se podičiti s najpoznatijom plažom Dugog otoka – Sakarun.

Nazvat ćemo je komadićem raja nadomak Velog rata, čije fotografije sitnog bijelog pijeska i tirkizno čistog mora oduševljavaju svijet.
Tako je Saharun na popisu 66 najljepših plaža u Europi prema European Best Destinations. Britanski The Telegraph objavio je veliku reportažu o plaži Sakarun na Dugome otoku s naslovom “Plaža koju morate posjetiti: Saharun na Dugom otoku je poput Kariba”. Njemački Focus stavio Saharun u top 10 plaža.

Stvarnost je, čini se, drugačija. Ne zbog razočaranja izgledom, već naše nebrige za blago koje imamo.
Komentari posjetitelja ukazuju nam na to.

– Precijenjena plaža. Našao sam igle na podu na barem tri različita mjesta. Znaju uzimati novac, ali umjesto da njime čiste plažu, trpaju ga u džep, piše Steven.

– Parkiralište iznad plaže je takvo da se ne bi trebao niti naplaćivati. Kada smo se spustili na plažu dočekalo nas je brdo smeća. Plastične boce, limenke, bačeni kupači kostimi, čak i odbačene toaletne potrepštine, piše drugi posjetitelj.

Treća se posjetiteljica požalila kako je 340 kuna za jedan dan boravka na plaži previše. Obroci su, piše skromni. Sendvič i boca vode za doručak, te jabuka i mesni sendvič za ručak.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...