Pobjeda protiv Hypa na zadarskom sudu: “Svi sto posto mogu pobijediti ako se kamatna stopa od dizanja kredita mijenjala odlukom banke”

Na Županijskome sudu u Zadru potvrđena je prva pravomoćna presuda za jedan eurski kredit, na temelju koje je Addiko banka d.d., bivša Hypo banka, ovršena za 48.970 kuna, a pripadajuće zatezne kamate u iznosu oko 35.000 kuna bit će ovršene uskoro. Kredit je bio ugovoren na iznos oko 107.000 eura plativo u kunama.

Saborski zastupnik Snage i suradnik Udruge Franak Goran Aleksić u kratkoj izjavi za Vijesti.hr rekao je kako je ovo još jedna potvrda kako su banke direktno kršile zakone i kako ljude ništa ne sprječava da potražuju svoj nepravedno izgubljeni novac.

“Ovo je samo potvrda da je sve ono što govorimo od osnivanja Udruge Franak točno. Banke su direktno kršile zakone, a čim se kamatna stopa kredita počinje mijenjati, dužnici imaju pravo tužiti banku.”

Najveći je problem, ističe Aleksić, neinformiranost ljudi.

“Kad bi ljudi bili osviješteni, možda bi se češće odlučivali na potraživanje svojih dugovanja. Jer pazite, to nije proces u kojem oni nešto mogu izgubiti. Vjerojatnost da će dobiti svoj novac nazad ukoliko se kamatna stopa od dizanja kredita mijenjala odlukom banke je stopostotna!”, zaključio je Aleksić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...