Poboljšanje vremena stiže sredinom tjedna

Pred nama je još jedan promjenjiv i nestabilan dan, kako se i dalje nalazimo pod utjecajem ovog ciklonalnog vrtloga nad sjevernim Jadranom.

U takvim okolnostima u središnjim i gorskim krajevima bit će oblačno uz povremenu kišu, češću i obilniju u prvom dijelu dana. Prema istoku zemlje djelomice sunčano, no uz prolazno više oblaka i bit će i oborina, osobito kasnije tijekom poslijepodneva.

Na Jadranu će biti promjenjivo oblačno s povremenom kišom i grmljavinskim pljuskovima. Moguće su i nevere uz veću količinu kiše.

Na krajnjem jugu veći će dio dana biti suho, ali se i tamo navečer, a osobito u noći na ponedjeljak lokalno očekuje kiša. Navečer je obilna kiša izgledna i u Posavini te zapadnoj Slavoniji.

Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Na sjevernom Jadranu slaba do umjerena bura, u Dalmaciji umjereno i jako jugo.

Najviše dnevne tempearture od 21 do 25 u gorskim i središnjim krajevima. U slavoniji i na jadranu između 25 i 29 stupnjeva.

U novom tjednu nastavlja se niz promjenjivih dana,bit će duljih sunčanih razdoblja, ali i povremene kiše. Od sredine tjedna vjerojatnost za kišu sve manja, a od utorka i toplije, javlja N1.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...