Ruski prvak CSKA Moskva stigao u Zadar

Počinje nikad jače izadnje Zadar Basketball Tournamenta. Turnir koji će se od 20. do 23. rujna održati u dvorani Krešimir Ćosić okuplja šest vrhunskih košarkaških momčadi koje dolaze u svojim najjačim sastavima. Prva momčad koja je stigla u Zadar je ona ruskog prvaka CSKA Moskva.

Ruska momčad otvara turnir utakmicom protiv kineskog prvaka Liaoning Flying Leopards, u četvrtak 20. rujna u 18 sati.  Iako ih do prve utakmice dijele još dva dana, Nando de Colo, Sergio Rodriguez i druge zvijezde moskovske ekipe već su u Zadru kako bi se pripremili za dvoboj s protivnikom koji je u svijetu košarke još uvijek nepoznanica. Već idući dan u 20 sati rusku momčad očekuje dvoboj s njemačkim prvakomBayern Munchenom, te tijekom turnir i prilika za uzvrat turskom Fenerbahceu koji ih je zaustavio u prošlogodišnjem izdanju.

Uz ruskog prvaka u najjačem sastavu doputovat će i Maccabi Tel Aviv, Fenerbahce, Olimpia Milano, Bayern Munchen i Liaoning. Upravo ovaj podatak pokazuje koliko veliki košarkaški klubovi ozbiljno shvaćaju zadarski turnir te da opravdano nosi epitet najjačeg pripremnog turnira u Europi. Vrhunski uvjeti za igrače te utakmice koje trenerima omogućuju da najbolje ocijene spremnost ekipa glavni su razlozi zašto Zadar Basketball Tournament iz godine u godinu privlači sve veću pažnju košarkaške i šire javnosti.

Zadar Basketball Tournament organizira zadarski S-Event. Peto izdanje turnira pratit će i bogat popratni program, a turnir će se izravno prenositi u brojne europske zemlje. Uzbudljivi košarkaški dvoboji i zvijezde europske košarke jamče da ni ove godine ljubitelji košarke neće biti razočarani Zadar Basketball Tournamentom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...