Cestitka_Uskrs

“S pet metara poslao je loptu pokraj vratnice”; Daliću se zamjera “eksperiment” sa Santinijem

Po tko zna koji put pokazalo se kako se u nogometu promašaji čistih prilika skupo plaćaju.

Hrvatska je u prvih 20-ak minuta, negdje do ozljede koljena Šime Vrsaljka, sjajno stajala na terenu. Izvana je odličnim udarcem zaprijetio Ivan Rakitić, ubrzo nakon toga u 14. minuti Vrsaljko je sjajno proigrao Ivana Santinija, ali napadač Anderlechta – u Mandžukićevom dresu s brojem 17 na leđima – s pet metara poslao je loptu pokraj vratnice.

Kako je Santini u 12. minuti zbog udaranja laktom protivnika dobio žuti karton, bilo je vidljivo da je nakon promašaja ‘zicera’ koji bi ga proslavio – potpuno potonuo.

Iako je riječ o odličnom napadaču, jasno je da Hrvatska u ovom trenutku, zbog spletka okolnosti, boljih nema. Krivac? Opet Dalić! Naime, njegova je odluka da poštedi realno našeg prvog napadača Andreja Kramarića zbog lakše ozljede, iako je jasno da je mogao igrati (za svoj Hoffenheim je igrao).

Pogotovo nije logična odluka da se poštedi Kramarić kada je bilo jasno da je ozlijeđen i Ante Rebić te da je Nikola Kalinić odavno prekrižen, piše Tportal.

Ova utakmica pokazala je da Santini ipak nije Dado Pršo, koji je u poznim godinama postao naša prva špica i nezamjenjiv u napadu. Kod Santinija je najrealnija opcija da će povratkom spomenutih napadača, zbog snažne konkurencije, završiti njegova epizoda u hrvatskom dresu.

Hoće li Santini dobiti novu priliku za vađenje? Možda 12. listopada protiv Engleske u trećem kolu Lige nacija na Rujevici dobije koju minutu, ali s obzirom na konkurenciju – teško.

No u toj priči Santini je najmanji krivac jer je došao pomoći (kad nema tko)…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...