Seljačku tržnicu treba proširiti i na druge lokacije u gradu

U proteklih pet godina stvoreno je povjerenje kupaca i proizvođača i pokazalo se da je Seljačka tržnica odlična zamisao i sada bi se ovakva vrsta prodaje trebala proširiti na još neke dijelove grada, čulo se na proslavi 5. obljetnice zadarske Seljačke tržnice.

Proizvođači pak misle da je došlo vrijeme da im se omogući i mala prerada njihovih proizvoda, donosi Radio Zadar.

Seljačka tržnica obilježila je jučer petu godišnjicu rada. Projekt je pokrenula Zadarska županija uz podršku programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u rujnu 2013. godine. Smještena je kod centra “Supernova” s ciljem da se kupcima osigura izravni pristup kvalitetnim sezonskim poljoprivrednim proizvodima s područja Zadarske županije, a poljoprivrednim proizvođačima omogući lakša prodaja i pristup tržištu.

U ovom proteklom razdoblju izgrađeno je povjerenje kupaca i proizvođača i Seljačka tržnica opravdala je svoje postojanje, a sad je treba proširiti i na druge lokacije u Zadru, rekao je Danijel Segarić pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu Zadarske županije.

Mali poljoprivredni proizvođači OPG-ovci našli su svoje mjesto na tržištu, kupci imaju u njih povjerenje i smatraju da je došlo vrijeme da se OPGovcima dopusti i manja prerada onoga što proizvode. Tako bi proširili svoju ponudu, ali propisi su prestrogi, čulo se danas na obilježavanju 5. obljetnice seljačke tržnice.  Drago Kardum vlasnik OPG-a, se pita koga bi on to uzgrozio kad bi recimo prodavao i “šalšu od pomidora” ili ispekao vlasiti kruh?

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...