najpopularniji rođendanski mjesec

Šest razloga zbog kojih su osobe rođene u rujnu posebne

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Postoji nekoliko razloga zbog kojih su osobe rođene u rujnu posebne.

1. Vrlo vjerojatno će biti uspješni u školi

Istraživanje objavljeno u National Bureau of Economic Research otkrilo je da su osobe rođene u rujnu često uspješnije tijekom školovanja. Naime, spadaju u polovicu starije djece u razredu, a to često vodi do akademskog uspjeha jer u nižim godinama i šest mjeseci čini veliku razliku.

2. Vjerojatno će biti uspješniji u sportu 

Školski uspjeh nije jedina prednost osoba rođenih u rujnu. Istraživanje pokazuje da su osobe rođene u ovo doba često uspješnije i u sportskim aktivnostima.

3. Manje je vjerojatno da će imati bipolarni poremećaj

Prema istraživanju objavljenom 2012. u časopisu PLOS One osobe rođene u rujnu rjeđe imaju bipolarni poremećaj u odrasloj dobi. Znanstvenici ne znaju točan razlog zbog kojeg je to tako, pretpostavljaju da ulogu također ima prenatalna izloženost nešto većoj količini vitamina D.

4. Slave rođendan u najpopularnijem rođendanskom mjesecu

Nekoliko znanstvenika usporedilo je podatke o broju rođenih i otkrili su kako je rujan najpopularniji mjesec za rođenje. To pripisuju božićnim i novogodišnjim blagdanima. Smatraju kako je to vrijeme kad je najveća vjerojatnost da će žena začeti.

Prema Mattu Stilesu koji je prikupio podatke o rođenima između 1994. i 2014. najviše djece rađa se 9., 12. i 19. rujna.

5. Vjerojatno neće biti ni premalena ni prevelika pri porođaju

Istraživanja su pokazala da osobe rođene u rujnu nisu najveće pri porođaju, već one rođene ranije ljeti, a ne ubrajaju se ni u skupinu najmanjih kao zimska djeca.

6. Manja je vjerojatnost da će upadati u nevolje

Istraživanje prema kojem su osobe rođene u rujnu uspješnije u školi pokazalo je i da će te osobe imati manje problema sa zakonom nego osobe rođene u kolovozu, piše Index.hr.

Ostavi komentar koristeći Facebook

Tagovi:


 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar