Sportaš, showman, glumac, glazbenik; Žmanac Ivica Vidulić otputovao na Svjetsko prvenstvo u atletici

Povod o kratkom osvrtu o Žmancu Ivici Viduliću je njegovo sudjelovanje na natjecanju na Svjetskom atletskom prvenstvu osoba sa Down sindronom. Osim Ivice, koji će predstavljati Hrvatsku i Zadar u Portugulu na Madeiri, otoku Atlanskog oceana putuju Filip Kulonja i Kristofor Rašin sa svojom trenericom Martinom Šangom.

Ivica Vidulić, zabavljačka faca u svim segmentima, sportaš, showman, glumac, glazbenik…Bez obzira na Down sindrom „fameja“ umiljatog Ivice nije se predala. Pružila mu je svu ljubav, stvorivši od njega osobu poštovanja. Dok je Žmanac Ivica u Zadru pohađao srednju školu dokazao se kao sportaš, njegova trica u košarci je bila neprogriješiva. Plivao je poput dupina, zbijao šale poput zvijezda show majstora. Završivši opće obrazovanje, iz Zadra se Ivica vratio u svoje rodno mjesto Žman. U zimskom periodu rado pomaže svom ocu Juri, građevinskom poduzetniku dok ljeti radi u ugostiteljstvu u ulozi konobara. U slobodno vrijeme posvećuje dugootočna mjesta sa svojim biciklom ili pak lokalnim autobusom.

Međutim, u najviše navrata Ivica se može u svojoj punini atraktivno doživjeti u društvu, autobusu, na feštama, športskim događanjima sa svojom harmonikom, gitarom, značkom prometnog policajaca, dječjim pištoljem, zviždaljkom, računalom – tablet…Rado zabavlja i strane goste, uvijek simpatično, nikada pretjerano, sve u mjeri pristojnosti i uljudnosti. Zadovoljstvo, radost, ljubav i vedrina zrače iz njegova srca i duše. Roditelji i rodbina pružili su Ivici ogromnu ljubav, topli dom. Prijatelji i okruženje su bili njegov oslonac te uz Ivičinu pozitivnu energiju stvorile su osobu od formata, frajera s pokrićem, punu divljenja s atributima ljudskosti i altruizma.

Osim majke Dane, sestre Ane, i oca Jure, neizmjernu ljubav Ivici je pružila rodica Jasminka. Dok je Ivica pohađao u Zadru vrtić i bio školarac punih desetak godina rodica Jasminka brinula se za Ivicu, bdjela nad njim dan i noć. Usmjeravala ga je u životu, pomagala u savladavanju školskog gradiva, vodila na treninge. Za rodicu Jasminku, Ivica će reći kako je to njegova druga mama.

Foto i tekst: Nenad Marčina

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...