Stiže pogoršanje vremena, pogledajte što nas čeka za vikend

Ujutro lokalno moguća kratkotrajna magla, javlja Državni hidrometeorološki zavod.

Vjetar na kopnu slab, poslijepodne na istoku i umjeren istočni i jugoistočni. Na Jadranu ujutro uz obalu slaba i ponegdje umjerena bura, potom jugoistočnjak u postupnom okretanju na sjeverozapadnjak.

Najviša dnevna temperatura uglavnom između 25 i 30 stupnjeva Celzijevih.

Nastavlja se razdoblje razmjerno povoljnih biometeoroloških prilika. Kod osjetljivijih ljudi na vrijeme i srčanih bolesnika, u najtoplijem dijelu dana je moguć umor i manjak energije.

Preporuča se izbjegavati veće napore i uzimati dovoljno tekućine.

Tegobe će biti nešto izraženije na sjevernom Jadranu.

U petak će biti djelomice sunčano. Od sredine dana uz više oblaka kiša, pljuskovi i grmljavina mogući su najprije na zapadu, uglavnom u Istri i Gorskom kotaru, a prema kraju dana te u noći i na sjevernom Jadranu te u većem dijelu unutrašnjosti. Pljuskovi lokalno mogu biti izraženiji.

Vjetar većinom slab, na Jadranu jugozapadnjak i jugo.

Najniža jutarnja temperatura između 13 i 18, na Jadranu od 18 do 23, a najviša dnevna uglavnom od 24 do 29 °C.

Biometeorološke prilike će biti razmjerno povoljne. Kod meteoropata i kroničnih bolesnika su moguće manje tegobe, što će se više osjećati u zapadnim predjelima i na Jadranu. Nešto niže temperature tijekom dana pridonijet će manjem toplinskom stresu na organizam.

U subotu će biti malo svježije, a od nedjelje temperatura ponovno u porastu te će početak idućeg tjedna ponovno obilježiti stabilno, sunčano i vrlo toplo vrijeme.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...