Stop nasilju nad ženama; Zadar sutra dobiva prvu crvenu klupu za sve žrtve nasilja

Inicijativa žena HNS Zadar sutra će s početkom u 11 sati kod hotela Zagreb oslikati prvu crvenu klupu za žrtve nasilja.

“Dajmo glas tišini……Stop nasilju nad ženama…..Nasilje je odraz slabosti…..Umjesto šake, pruži ruku, ….Žena se brani od onog koga voli…….parole i slogani na papiru ili letku akcije iz godine u godinu već desetljećima i kao da je sve gore i gore. Ostaviti trajno upozorenje i k tome još biti prvi u državi, velika je stvar za ovu našu inicijativu i za naš Grad. To upozorenje od sutra će stajati i podsjetiti nas da je nasilje nad ženama u našoj neposrednoj blizini i da mora stati. Naša prva crvena klupa civilizacijska je poruka i klupa srama za sve nasilnike.

Za sve nasilje nad njom, za sva pretrpljena poniženja, za njezino tijelo koje ste iskoristili, za inteligenciju koju ste pogazili, za neznanje u kom ste je zarobili, za slobodu koju ste joj negirali, za zatvorena usta, za krila koja ste joj skresali, za sve ovo….na noge gospodo, pred vama stoji žena.!!!!”

Inicijativa žena HNS Zadar

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...