Teško ozlijeđene 4 osobe; U danima vikenda dogodilo se 20 prometnih nesreća

Proteklog vikenda, policijski službenici PU zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 1078 vozila i vozača, a poduzeli su 279 represivnih  mjera. Alkotestirano je 178 vozača od kojih je njih 17 bilo pod utjecajem alkohola, 119 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine, 5 je vozilo bez vozačke dozvole,  7 vozila bez tehničkog pregleda i registracije, 40 vozača nije poštivalo prometni znak, 1 vozač je nepropisno pretjecao, 28 ih je vozilo bez zaštitnog pojasa, 2 bez zaštitne kacige, 15 s uporabom mobitela za vrijeme vožnje.

Iz prometa je isključeno 23 vozača  i 7 vozila. U tom su se vremenu dogodile 20 prometnih nesreća, u kojima su 4 osobe teže, a jedna  lakše ozlijeđena.

U subotu oko 23.50 sati u Zagrebačkoj ulici u Gračacu, 37-godišnji vozač je upravljao Renaultom (ZD), pod utjecajem alkohola od 1.65 g/kg, što je najveća koncentracija alkohola zabilježena tijekom vikenda. Protiv vozača se podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti cestovnog prometa.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...