Tolušićev vozač nije jedini koji se našao u problemima, sjećate li se Kalmetinog?

Blaž Curić, vozač potpredsjednika Vlade Tomislava Tolušića, i osobni prijatelj i kum Milijana Brkića, uhićen je zbog sumnje da je Franji Vargi, čovjeku kojeg se sumnjiči za izradu falsificirane prepiske između neimenovanog suca osječkog suda i Dinka Cvitana, kojom je Zdravko Mamić pobjedonosno mahao na pressici neposredno prije izricanja presude u vlastitom sudskom procesu, dojavio kako se protiv njega provodi istraga te da uništi sve dokaze, piše Net.hr.

Nakon otkrivanja ove afere mediji su tvrdili da su Vargine usluge koristili i bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko te potpredsjednik te stranke Milijan Brkić koji takve optužbe odbacuju.

Brkić je u izjavi novinarima potvrdio da mu je Curić kum. “Čuo sam iz medija da je priveden moj prijatelj, moj suborac i moj kum Blaž Curić, ali Bože moj, postoje institucije u ovoj državi, neka rade pa ćemo vidjeti o čemu se radi”, izjavio je Brkić novinarima u Saboru.

Mobitel Bandićevog vozača

Curić je još jedan u nizu vozača visokih dužnosnika u RH koji se upleo u nešto u što nije smio ili koje su njihovi šefovi upleli u nešto što nisu smjeli. Najeklatentniji primjer je onaj vozača zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, koji je prije četiri godine uhićen u aferi Agram. zajedno s Bandićem, Slobodanom Ljubičićem i Petrom Pripuzom.

Vozač Ivan Juričić se u cijeloj ovoj priči našao jer je zagrebački gradonačelnik svoje bitne i ‘osjetljive’ razgovore upravo preko vozačeva mobitela. Posljedično se otkrilo i da se do Bandića često dolazilo preko njegova vozača, uključujući i Ivicu Lovrića, gradskog pročelnika za kulturu iz čega proizlazi da je vozač bio Bandićev čovjek od najvećeg povjerenja.

Reketeranje Kalmetinog vozača

U jednu kompliciranu priču upleo se i vozač Božidara Kalmete, Danijel Miočić. On se udružio s još nekoliko osoba s ciljem reketarenja jednog lokalnog poduzetnika. Rekli su mu da će posao asfaliranja cesta dobiti u zamjenu za 100.000 eura. Iako je Kalmeta tada govorio da ‘ne može znati što njegov vozač radi’, i on sam se našao na USKOK-ov spisku, a potom i na optuženičkoj klupi zbog izvlačenja novca iz HAC-a.

Uskok tvrdi da je Kalmeta povezao ljude iz svog ministarstva, Hrvatskih cesta (HC) i Hrvatskih autocesta (HAC) te da je sa suradnicima podijelio preko 15 milijuna kuna i 850.000 eura iz javnih tvrtki za održavanje i izgradnju cesta, a optužen je i da je narudžbom promidžbenog filma Prometna renesansa Hrvatske ministarstvo kojem je bio na čelu oštetio za više od 600 tisuća kuna.

Svjedočenje Sanaderovog vozača

Na klupu za svjedoke, tijekom procesa u slučaju Fimi media sjeo je i vozač bivšeg premijera Stephan Haraminčić, kojij svjedočio u Sanaderovu korist, a kojeg se svojedobno spominjalo i kao jednog od korisnika crnog HDZ-ovog fonda.

Haraminčić je, zajedno s drugim Sanaderovim vozaček, Vjekoslavom Mikuljanom, pred sudom opovrgnuo tvrdnje da je šefa nedjeljom prijepodne vozio u Tkalču na kavu s prijateljima. Rekli su da su ga nedjeljom prijepodne vozili na misu. Ovo je svjedočenje bilo važno jer je, u neku ruku, kontriralo Barišićevom svjedočenju, koji je rekao kako je nakon takvih kava s prijateljima, znao obilaziti galerije i novcem iz crnog fonda kupovati umjetnine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...